Cosplay yarışması, eSports turnuvaları, FRP oyunları ve Treasure Hunt gibi aktivitelerin yer aldığı Bilkent University Convention (BUCON), 15-16 Ekim tarihlerinde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Bilkent eSports Society, Bilkent RAVENS, Bilkent Media ve Bilkent Doğu Asya topluluklarının ortak düzenlediği BUCON etkinliğini geride bıraktık. Sadece Ankara’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Cosplayerlar, 1. lik ödülü olan PlayStation 4 için 2 gün boyunca ter döktüler. Etkinliğe gelen katılımcılar, çeşitli masa oyunu ve FRP masalarında oyunları deneme imkanı buldular. Konsol yeteneklerine güvenen katılımcılar ise Bilkent eSports Society’nin düzenlediği FIFA 17 ve Mortal Kombat XL turnuvalarında kıyasıya mücadele verdiler. Etkinliğe takımıyla beraber gelen oyuncular da 16 Ekim Pazar günü gerçekleşen League of Legends turnuvasında hünerlerini sergilediler.

Ön elemeleri online gerçekleşen ve DijitalSporlar olarak medya sponsorluğunu üstlendiğimiz BUCON CS:GO Finalleri’nde ise Finale kalmayı başaran 4 takımın kıyasıya mücadelesini izledik. 15 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen finalde, yarı-final maçlarında Bilkent eSports – GamerGiyim eşleşmesinde Bilkent eSports takımı galip ayrılırken, METU eSports – Glasya Karma maçının sonucunda ise METU eSports adını finale yazdıran 2. takım oldu. Bu sayede etkinlik büyük finalinde üniversite eSpor takımlarının mücadelesini izleme fırsatı bulduk. Büyük finalde ise Bilkent eSports, 2-0’lık skorla METU eSports kadrosuna karşı galip geldi ve BUCON CS:GO şampiyonluğunu elde etti.

Bilkent Medya Topluluğu’nun hazırladığı Cosplay Aftermovie’yi aşağıda seyredebilirsiniz:

BUCON CS:GO Finalleri’ni canlı olarak izleyemediyseniz, tekrarını Bilkent eSports Society’nin Twitch kanalından izleyebilirsiniz:

www.twitch.tv üzerinde adlı kanaldan canlı video izleyin

Etkinliğin diğer görsellerine Bilkent eSports Society Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz:
https://www.facebook.com/bilkentesports