Bu hafta sonu gerçekleştirilen Formula 1 Esports Series‘in final yarışı Abu Dabi’de yapıldı. 3 ayaklık mücadelede galibiyete ulaşan taraf Brendon Leigh olurken temsilcimiz Cem Bölükbaşı turnuvayı 5. sırada tamamladı.

Yaklaşık 60.000 kişinin katıldığı F1 Esports Series’in final aşamasına 20 sürücü devam etme hakkı kazanmıştı. Cuma günü yapılan yayına kapalı yarışta sürücüler Kanada’nın Gilles Villeneuve pistinde mücadele etti. Yarışta zafere Brendon Leigh ulaşırken ona podyumda Sven Zurner ve Frederik Rasmussen eşlik etti. Türkiye’den Cem Bölükbaşı ise mücadeleyi talihsiz bir sonuçla 19. sırada tamamladı.

İkinci ve üçüncü yarışlar canlı olarak izleyicilere de aktarıldı. İkinci yarışta pilotlar bu sefer Belçika’da, Spa Francorchamps‘ta mücadele ettiler. Formula 1 takviminin de efsane pistleri arasında yer alan Spa’da zafer, pole pozisyonundan başlayan Cem Bölükbaşı’nın oldu. Cem’in devamında ise Donoso Delgado ve Allert Vanderwal podyumu tamamlayan isimler oldu. İlk yarışta puan alamamış olan Cem, ikinci yarışı kazanarak ve ilk yarışta puan alan isimlerin bir çoğu ikinci yarışta ilk 10 dışında kaldığı için farkı kapatarak puan tablosunda liderle farkı sadece 5 puana indirdi. Bu sonuçla birlikte üçüncü yarış için umutlarımızı yükseltti.

Final aşamasında yarı final aşamalarından biraz daha farklı bir puanlama sistemi kullanıldı. 3 ayak üzerinden yapılan büyük finalde, ilk iki yarış eski sistemde olduğu gibi birinciye 25 puan, ikinciye 18, üçüncüye 15 ve ilk 10’da yer alan sürücülere ise azalarak giden puanlar verildi. Üçüncü yarış ise belirleyici yarış olarak adlandırıldı ve birinciye 45, ikinciye 38, üçüncüye 34 ve ilk 20’de yer alan sürücülerin azalarak puan aldığı bir puanlama sistemi kullanıldı.

Üçüncü yarış ise turnuvanın gerçekleştiği Abu Dabi’nin Yas Marina pistinde yapıldı. Yas Marina’da ki belirleyici yarışa Cem Bölükoğlu çok gerilerde başlamak zorunda kaldı. Bir önceki yarış sonrası Cem Bölükoğlu yaptığı röportajda Abu Dabi yarışına arka sıralarda başlamasının sebebini sıralama turlarında yaşadığı bir motivasyon kaybı olduğunu açıkladı. Yine de iyi bir mücadele çıkararak yarış sonunda 11. sıraya ulaşmayı başardı. Yarışın galibi ise Brendon Leigh olurken, Donoso Delgado ikinci, Sven Zurner üçüncü oldu.

Bu sonuçlarla beraber Formula 1 Esports Series’in ilk yılı başarıyla sonuçlanmış oldu. Finalde 3 yarışın ikisini kazanan Brendon Leigh, 74 puanla şampiyonluğa ulaştı. Onu 68 puanla Donoso Delgado, 64 puanla Sven Zurner, 45 puanla Patrick Holzmann izledi. Türk yarışçı Cem Bölükbaşı ise toplayabildiği 35 puanla 5. sırada yer alarak ilk sezon için güzel bir işe imza atmış oldu.

Önümüzdeki yıl Formula 1 Esports Series’in büyüyerek devam etmesini bekliyoruz. Bu süreçte ilk resmi takım duyurusu G2, Logitech ve McLaren F1’in sürücüsü Fernando Alonso’dan geldi. Güçlerini birleştiren üç marka önümüzdeki süreçte FA Racing G2 Logitech G adıyla mücadele edecek ve takımın ilk sürücüsü ise vatandaşımız Cem Bölükbaşı oldu. Hatta büyük finalde Cem’in kazandığı yarış sonrası Cem Bölükbaşı ve Fernando Alonso ile 15 dakikalık uzun bir röportaj bile yapıldı. Gelecek yıl nasıl mücadeleler izleyeceğimizi bekleyip göreceğiz.

WESG Avrupa ve BDT Bölgesel Finalleri Tamamlandı!