Geçtiğimiz aylarda spor araba üreticisi ve aynı zamanda Formula 1’in ikonik markası McLaren, yeni Formula 1 simülator pilotunu seçmek için bir turnuva yapacağını duyurmuştu. Geçen hafta başlayan turnuvanın ikinci haftasında Cem Bölükbaşı yarışı 5. sırada bitirerek adını final aşamasına yazdırdı.

Her hafta bir yarış olmak üzere toplamda 4 hafta sürecek maratonda ilk 3 yarış final için eleme aşaması değeri taşıyor. Yarıştan önce yapılan sıralamalarda ilk 20’ye giren sürücüler eleme yarışlarına katılma hakkı kazanıyor. 30 dakikalık bir mücadelenin ardından ilk 5’e giren sürücüler ise 4. hafta yapılacak final yarışına bilet kazanıyorlar.

rFactor 2 oyunu üzerinden yapılan elemelerde McLaren’ın GT sınıfı araçlarıyla (yarış için modifiye edilmiş binek otomobilleriyle) yapılan yarışlarda geçen hafta Cem Bölükbaşı 6. sırada tamamlamıştı. Final aşamasının kokusunu alan Cem, geçen hafta ki Silverstone yarışının ardından dün Zandvoort pistinde yapılan yarışta 5. olarak final aşaması için biletini kazanmış oldu. 650 kişilik bir katılımın olduğunu da düşünürsek ilk 5’e girmek oldukça büyük bir başarı diyebiliriz.

Bundan sonra Cem’in önünde ne var diye merak edecek olursanız; 15 kişilik final yarışında sadece 5 yarış yarışma hakkı kazanabilecek. rFactor’un en iyi 5 yarışçısının mücadelesinin ardından sadece 1 kişi McLaren F1 takımının simülator pilotu olmayı hak edecek. Formula 1 dünyasında sonraki yarışların ayarlarından tutun gerçek F1 pilotlarının test ortamını geliştirmeye, hatta yeni geliştirilen parçalarının testlerinin yapıldığı bir pozisyon için mücadele ediyorlar. Oldukça fiyakalı bir iş diyebiliriz. Cem Bölükbaşı’yı buradan tebrik ediyor ve finalde başarılar diliyoruz.

Olofmeister, Kioshima’nın Yerine Faze’e Katıldı