Çin, Dünya Şampiyonası Asya elemelerinde Singapur’u 5 maçlık seride 3-0 mağlup ederek Dünya Şampiyonası’na adını yazdırdı.

Geçtiğimiz aylarda Dünya Şampiyona’sı Asya için ayrılmış tekli eleme sistemi için itiraz edildi ve bu itiraz sonucu takım havuzları ve 24 temsilci için grup aşaması içerisinde çiftli eleme sistemi playoff karşılaşmaları hazırlandı. Asya elemeleri için Çin, Vietnam, Endonezya ve Tayland 24 takım arasında ana grup olarak seçildi geriye kalan 20 takım ise Hong Kong, Filipinler, Singapur ve Moğolistan olarak gruplara bölündü ve üst tura çıkmak için mücadele ettiler.

Singapur ve Moğolistan gruplardan ikinci çıkarak playoff için karşılaştılar. Çin ve Endonezya ise kendi grupları 1. sırada kapattılar. Çin, Moğolistan’ı 2-1 mağlup etmesinin ardından adını finale yazdıran ilk temsilci oldu. Büyük final karşılaşması ise Çin ve Singapur arasında 5 maçlık seride 3-0  (Dust2: 16-11, Mirage: 16:13, Cobblestone: 16:8) Çin ekibinin kazanmasıyla Dünya Şampiyona’sı Asya Elemeleri Şampiyonu oldular. Böylelikle 2016 Şampiyonası üst turuna katılmaya hak kazandılar.

 

çin