Başta Cloud9 olmak üzere TSM ve diğer birçok takımın iletişim bilgilerinin, pasaport bilgilerinin, Kore sunucularındaki giriş bilgilerinin, chat geçmişlerinin ve antrenman geçmişlerinin hacklendiği ortaya çıktı. Rorylol adıyla bilinen bir hacker bu bilgileri ele geçirmiş durumda ve bu bilgileri Bitcoin karşılığında satacağını duyurdu. Cloud9’nın koçu Bok “Reapered” Han-gyu’nun Twitter hesabınıda ele geçiren hacker bu olayı duyurmasının yanı sıra kanıt olarak Rox Tigers ile Cloud 9 arasında yapılmış ve Cloud9 tarafından kaybedilmiş bir antrenman maçınında videosunu paylaşmış durumda. Videonun üzerine iletişim bilgilerini ekleyen hacker, Skype ya da email üzerinden iletişime geçildiği takdirde birçok bilgiyi satabileceğinden bahsetmiş.

screen-shot-2016-09-21-at-10-29-56-am

Cloud9’nın genel menajeri Danan Flander, ESPN çalışanı Jacob Wolf’a konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Cloud9 hesap platformumuz zaten 2 aşamalı.  Hala antrenman maçlarımıza veya Reapered’ın Twitter hesabını nasıl ele geçirdiklerini anlamış değiliz. Hesaplarımızın tamamı olmasa da çoğu iki aşamalı sistemle korunuyor. Bu Cloud9 tarafından kullanılan zorunlu bir sistem, ama oyuncuları ve diğer çalışanları bu konunun önemi hakkında bilgilendirmekten başka bir zorlama yapamıyoruz.”

Hacker’ın bu bilgileri nasıl ele geçirdiğini bilmiyoruz. Cloud 9 dışındaki başka takımlarda benzer bir tehlikenin altında. Oyuncuların gizliliklerinin açığa çıkması ve yapılabilecek saldırılardan bahsetmiyoruz bile. Şu an hukuki süreç başlatılmış durumda. Dünya Şampiyonası’nın gidişini kötü etkileyebilecek bir sorun çıkmadan çözüleceğini umut ediyoruz.