SK Gaming ESL Pro League’de Renegades takımına karşı şok edici şekilde kaybetmesi, takım yıldızlarından birinin Twitter’da yeni takım arkadaşına saldırgan yorumlarda bulunmasına sebep oldu.

SK ilk oyunu 16-12 Nuke’da kaybettikten sonra ikinci maçta resmen haritadan silinip 16-0 kaybettiğinde, bunu en fanatik Renegades hayranları bile beklemiyordu. Renegades’in en etkili oyuncusu ise toplamda 48 ölüm istatistiğiyle ‘ Justin “jks” Savage oldu.

SK Gaming ise iki maça da Fernando “fer” Alvarenga’nın kulağındaki tümör ameliyatının iyileşmesi sebebiyle yedek Gustavo “SHOOWTIME” Gonçalves ile çıktı. Yıkıcı kayıptan sonra SK yıldızı Marcelo “Coldzera” David, Twitter’da açık açık yedek oyuncuyu eleştirdi.

Coldzera, Portekizce atılan twitte “Temel CSGO’yu bile bilmeyen bir yedekle oynamak zor” yorumundan sonra başka bir Twitter kullanıcısına ise homofobik bir hakaret etti.

Coldzera sonrasında Twitter hesabını silse de, özür mesajını Facebook üzerinden yayınladı.

“Dünkü maçtan sonra sinirimi kaybettim ve kırıcı olduğum herkesten özür diliyorum” diyen oyuncu “Ezici kaybımızdan sonra ateşli bir konuşma yaşadım ve mantıklı düşünemiyordum. Bu oyuna neredeyse her şeyimizi koyuyoruz ve bazen insanlar buna saygı duymadığında sakin kalmak zorlaşabiliyor” yorumunu yaptı.

“Öğrenmem gereken dersi öğrendim. Benim için önemli olarak, şunu da söylemeliyim ki söylediğim sözlerin hiçbiri LGBT topluluğuna saldırmak için değildi, öyle olduysa da özür dilerim. Tekrar yaşanmayacak”

Bu maç kaybıyla beraber SK Gaming ESL Pro League’de 2-4 (kayıp-kazanç) skoruna geriledi, onları yenen Renegades ise 3-5 skoruyla oynarken, Cloud9 henüz bir maç kaybetmeyerek 14-0 skorla ligin birinci sırasında.