Counter-Strike Professional Players’ Association adlı Profesyonel CS:GO oyuncularının Oyuncu Derneği diyebileceğimiz, ve yazının geri kalanında CSPPA olarak bahsedeceğimiz oluşum duyuruldu.

Yıllardır süregelen istek, sonunda topluluk kanadında çözüm buldu. Derneğin kurulmasında Scott SirScoots Smith ve Danish Elite Athletes Association (Danimarkalı Elit Atletler Derneği-DEAA) organizasyonunun payı büyük olduğu kadar, yayılmasında da Andreas Xyp9x Højsleth ve arkadaşlarının da payı var.

İkisi HLTV’nin 2017 Top 20 listesinde olan toplamda 7 kişi, kurulu oluşturdu. Kurulun amacı ‘oyuncular için en mümkün şartları’ sağlamak olacak, CSPPA ve üyeleri adına karar verecekler.

Kurul üyeleri şöyle:

Denmark Andreas Xyp9x Højsleth
Brazil Epitacio TACO de Melo
United States Tarik tarik Celik
United States Jonathan EliGE Jablonowski
United States Jordan n0thing Gilbert
Netherlands Chris chrisJ de Jong
France Nathan NBK-“ Schmitt

CSPPA’nın günlük işleri, oyuncular için hukuki danışmanlık, DEAA’nun CEO’ları Michael Døi ve Mads Øland tarafından sürdürülecek hukuki danışmanlığı içeriyor.

Døi’ye göre, derneğin üyeleri ilk yılın sonunda, yeni bir kurul seçebilir veya mevcut kurulu onaylayabilir. Døi, CSPPA’nın ilk görevinin oyunculara takım ve organizasyonlarda kontrat imzalarken hukuki destek ve yardım olduğunu, aynı zamanda CS:GO’da oyuncuların kolektif bir sesi ve endüstride önemli bir pay sahibi olmayı amaçladıklarını doğruladı.

Derneğe üye olmanın şartları arasında ise, kontrata bağlı veya kontrat arayan bir profesyonel olmak ve “bir seviyenin üstünde oyun oynamak” bulunuyor. Organizasyon hali hazırda profesyonel oyunculara ulaşıp onları bu organizasyondan haberdar etmeye devam ediyor.