Counter-Strike Global Offensive, oyuna yeni eklenen Battle Royale modu Danger Zone‘u duyurdu.

@csgo_dev, önce Twitter’dan insanları Çarşamba gününe hazırladı. Bir aksilik çıkmış olacak ki, bugün gidin yarın gelin dedi. Bizim için Cuma gecesini bulan duyuru, sektörü sarsabilecek bir haber olarak döndü.

Öncelikle, sırasıyla gidelim, Battle Royale ile başlayalım, evet bir CS kalmıştı, onu da kaybettik gibi düşünebilirsiniz. Hali hazırda bir çok insan bu şekilde düşünüyor. Ancak bu kadar erken bir yorum yapmak yerine, sistemin nasıl değiştiğine bakacak olursak, yama notlarından başlıklar ve ilk izlenimlerimiz şöyle:

  • Oyuncu sayısı minimum 16, maksimum 18, bir uçaktan atlama olayı yok, sadece haritada başlamak istediğiniz yeri seçiyorsunuz, ancak haritaya canlanırken paraşütle bırakıldığınız için küçük oynamalar yapmak mümkün.
  • Bir tabletiniz var ve bununla haritanın oyuncu içeren kısımlarını turuncu olarak görüp buna göre plan yapabiliyorsunuz, tabletin daha da gelişerek çeşitli ek bilgiler sağlaması mümkün.
  • Bıçak yerine elleriniz var, ellerinizle kutu kırıp ek eşyalar edinebiliyorsunuz, ancak silah kutuları için patlayıcı tarzı öğeler gerekiyor.
  • Para yerden toplanabiliyor, B ile herhangi bir yerden satın alım yapmak mümkün, ses çıkaran bir drone, siparişinizi tepenize kadar getiriyor.
  • Maksimum Can artık 120.
  • CS’ye özel mekanikler aynen duruyor. Bunun yanı sıra, rehineyi belirli bölgelere taşırsanız, kasaları patlatırsanız, önemli hedefleri öldürürseniz ekstra para kazanıyorsunuz.
  • Tek, Çift veya Üç kişi girilebiliyor, bu eşleşme bölümleri birbirlerinden ayrı değerlendiriliyor.
  • Seçkin Rütbesi’nde olup Danger Zone’da 250 tecrübe puanı kazanan kişiler MP5-SD | Lab Rats elde ediyor.

Peki, işin diğer kısmında ne var, CS:GO artık bedava ve Free2Play modelini izleyen bir oyun. Evet, önceden de ufak bir F2P denemesi olarak Botlara Karşı Çevrimdışı oynama ve GOTV izleme ücretsiz olmuştu, ancak yeni eklenen Battle Royale modu, Free2Play’e dahil edildi. Bu yamadan önce CS:GO’yu almış olan kişiler Seçkin (Prime) rütbesine yükseltildi ve bir hatıra rozeti kazandı.

Yani, artık Steam’de satın alınabilen bir CS:GO yok, bunun yerine CS:GO Seçkin Rütbesine Yükseltme alarak diğer Seçkin oyuncularla eşleşebiliyor, Seçkin-özel hatıra silahlarını edinebiliyor eşya ve silah kasası düşürebiliyorsunuz. Seçkin olmayan hesaplarda, bunlar dışında bir limit bulunmuyor.

Güncelleme oldukça ses getirmiş durumda, eski profesyonel oyuncu Shroud, bu yazı yazılırken izleyicisi 104.000’i gören bir CS:GO yayını yapmakta. Battle Royale oyunlarının espor karnesine bakıldığında, Valve’in bundan ne kadar pay alacağı veya sektöre nasıl bir yenilik yapacağı merak konusu.

Bütün bunların dışında, resmi bir bildirim olmasa da, molotof ve ateş bombalarının bir süre sonra havada patlamadığı biliniyor.