Advertising Age’den gelen raporlara göre ünlü Amerikan futbol takımı Dallas Cowboys bir eSpor takımı satın almayı planlıyor. Yayınlanan raporda takımın bir senedir sessiz sedasız bu konuyu tartıştığı yer alıyor.

Takımın marka pazarlama müdürlerinden olan Matt O’Neil “İş eSpor gibi bir konuya geldiğinde bu bizim de işimize geliyor çünkü biz satış odaklı bir organizasyonda iş yapıyoruz, bugün eSpor gibi gelişen bir sektörde para kazanabileceksek neden olmasın” diyerek sözlerini bitiriyor.

Aslına bakılırsa NFL gibi büyük bir organizasyonun bir eSpor takımını satın alması öyle göründüğü kadar kolay bir iş değil. Çünkü NFL’in işi sadece futbol takımları ile yürüyor. Tabii bunun böyle olması asla değişmeyeceği anlamına gelmiyor. NFL camiasından büyük isimler bunun gibi projelere ağırlık verirse bu sistem kolaylıkla değişebilir.

Geçtiğimiz sene NBA’den yatırımcılar eSpor takımlarını satın almaya başlamışlardı. Eğer Dallas Cowboys da bu işe girişirse basketboldan sonra bir başka geleneksel spor daha gün geçtikçe büyüyen eSpor sektörünün içine girmiş olacak.

Bertuğ “J1mmy” Bayrak’a Riot Games’ten Ceza!