DotA 2, oyuncularından %16’sını kaybetti.

igroki_pokidayut_dota_2_960_ang_

DotA 2 hayranlarına üzücü bir haberimiz var. Valve’ın moba oyuınu DotA 2 oyuncuları %16 azaldı! Peki bu kadar çok oyuncu kaybetmesindeki neden ne?

Son uluslararası değişim olan Reborn, zorla favori oyunumuzu, eski oyun istemcisinin kullanılma olanağını ortadan kaldırarak Source 2  motoruna geçirdi. Bir zaman makinesi gibi oyunu tekrar 5 yıl öncesine, yani beta testi çağlarına geri götürdü. Gerçek objeler ve oyuncuya yardımcı arayüz yerine çok fazla sayıda açık ve hata sunan bu yeni oyuın motoru, çok fazla oyuncuyu DotA 2’den uzaklaştırdı.

ss+(2015-10-01+at+10_41_48)

steamcharts.com sitesine göre, oyun yaklaşık olarak 100.000 oyuncu kaybetti ki bu oyunun tarihindeki en fazla oyuncu kaybedişi. Bütün açıklar ve hatalar düzeldiğinde oyuncular belki tekrar oyuna geri döner. Yapımcılar bu açıkları ve hataları düzeltebilmek için çok sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ve çok büyük değişikliklerin yolda olduğunu söylüyorlar. Umuyoruz ki bir an önce bu hatalar ve açıklar düzeltilir ve en sevilen MOBA oyunlarından olan DotA 2 eski oyuncularını tekrar geri kazanır.

kaynak: navi-gaming.com