Dreamhack, 2015 Şubat’ından bu yana ortaya çıkan bütün belirsiz ömür boyu banları kaldıracağını açıkladı.

Espor bütünlük koalisyonunun en büyük ikinci üyesi olan DreamHack, temmuz ayından itibaren belirtilen kuralların işleneceğini duyurdu.

Güncellenen kurallar sadece Epsilon ve iBuyPower gibi şikeden suçlanan takımlara değil, 15 Şubat 2015’ten itibaren VAC Ban almış oyunculara da uygulanacak.

DreamHack’in büyük çapta uyguladığı turnuvalarda(Masters, Open vs.) yeni kurallar uygulanacak. Yine de, Ban’lı olan takımların, Valve’ın düzenlediği Minor veya Major gibi etkinliklerinde oynayıp, oynayamayacağı tartışması sürüyor.

“Espor Bütünlük Koalisyonu’nun bir üyesi olmaktan gurur duyuyoruz. Yapılan düzenlemelerin hepsi, Espor’un gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yapılıyor ve bunun için aktif bir yol aldığımıza seviniyorum. Bir kaç ay önce, Espor bütünlük Koalisyonu’nun tavsiyelerini onaylamıştık. Koalisyon’un bu tür durumlardaki tecrübesine güveniyoruz.” -Michael Van Driel (DreamHack CPO)

Espor Bütünlük Koalisyonu’nun tavsiyeleri üzerine, DreamHack yeni yönetmeliğini açıkladı;

Hile: Turnuva esnasındaki sonuçlarına bakılmaksızın, turnuvadan diskalifiye olmak, para ödülünden men olmak, 2 yıl ile ömür boyu arası Ban cezası almak.

Amatör seviyede oynanan müsabakalarda hile yapmanın cezası normal şartlar altında 5 yıl Ban iken, bazı durumlar altında ömür boyu Ban’a kadar gidebilir.

Şike: Sonuçlara bakılmaksızın 5 yıl Ban cezası olmasına rağmen, ileri aşamalarda ömür boyu Ban cezasına kadar gidebiliyor. Ödülden men. Eğer durum turnuva sonrasında farkedilirse, verilen ödüle el konulacak.

Doping: 1 ile 2 yıl arası Ban cezası ve ödülden men.

Rüşvet ve Yarışma Manipülasyonu: 1 ile 2 yıl arası Ban cezası ve ödülden men.

DreamHack, tekrar eden durumlar halinde, oyuncuların ömür boyu espor müsabakalarından banlanabileceklerini de belirtti.

Ali Rıza Aygün, PSVeSports’a Transfer Oldu!