SuperMassive’in yıldız destek oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada MSI turnuvasının ardından takımdan ayrılacağını duyurdu. Geçen yıl kurulan takımın başarılarında büyük etkisi olan oyuncunun takımdan ayrılma sebebi ise yeni bölgelerde oynamak istemesi. Ayrıca açıklamaya göre takım içinde her hangi bir sıkıntı olmadan bunu yapmış olması ise şaşırttı. Bölgenin en güçlü kadrosuna sahip bir oyuncunun takımdan aniden ayrılması eşine çok rastlanır birşey değil. Dumbledoge’un açıklaması ise şöyle;

“Hey guys.I’ll be ending my contract with Supermassive by the end of MSI.We’re parting on good terms and the team has given me their blessing to explore my options.Im excited to explore new horizons and curious to play in other regions and prove myself.
Contact info:lol.dumbledoge@gmail.com
RT’s appreciated.
Selam herkese.Rio’dan döndüğüm zaman daha uzun şeyler yazarım ama bu tweetlonger Supermassive’den ayrılmamla ilgili kısa birşey olacak.Herkes bilmeli ki herhangi bir drama veya kötü olay sonucu ayrılmıyorum.Supermassive tartışmasız ligdeki en iyi organizasyondur ve takımdır.Karşılıklı konuşarak ve anlaşarak ayrıldım.Takım arkadaşlarımdan ayrılmak beni üzse de böyle olması gerekti.Onları Worlds’de izlemek zevkli olacak :)”

Başta SuperMassive oyuncuları olmak üzere Şampiyonluk Ligi’nde ki oyunculardan bazılarının LCS takımlarından teklifler aldığı devamlı olarak rivayet ediliyor. Ligimizde oynamış bazı yabancı oyuncuların daha sonra LCS’de sahne aldığını biliyoruz. Ama bunu başaran her hangi bir Türk oyuncu henüz yok. Dumbledoge’un yaptığı bu açıklama ise akıllara “Dumbledoge LCS’te bir takımdan mı teklif aldı?” sorusunu getirdi. Türkiye gibi bir wildcard bölgesinin başka bir wildcard bölgesinden yabancı oyuncu olması henüz yaşanmamış ve çok mantıklı olmayan bir hareket. Wildcard takımları genelde yabancı oyuncu haklarını LCS gibi büyük ligleri tecrübe etmiş oyunculara saklamayı tercih ediyor. Bu sebeple Rusya, Brezilya gibi diğer Wildcard bölgelerine devam edeceğini sanmıyorum. LCS takımları ise bu yabancı oyuncu haklarını genellikle Kore, Çin gibi uzak doğudan gelecek oyuncular için saklıyor. Bir çok kişi, bir LCS takımının yabancı oyuncu kontenjanını bir wildcard oyuncusu ile doldurmak istemeyeceği görüşüne sahip. Bu ihtimal ise ne kadar gerçeğe yakın tartışılır.

Tabi kontrat durumları, yabancı kontenjanının yönetimi tamamen takım ve oyuncular arasında gerçekleşen bir durum. Dumbledoge’nin başka bir bölgede oynayacağını varsayarsak en kötü ihtimalle kendisini önümüzdeki mevsim EU Challenger Series’de izleyeceğimizi ön görebiliriz. Bakalım detaylı açıklama ya da yeni takım duyurusu ne zaman gelecek. Sizce Dumbledoge EU LCS’te bir takımda şans bulabilir mi?

World Cup 2017 Grupları Belli Oldu