Turnuvanın ilk gününde oyun-içi liderleri olmamasına rağmen, Astralis, Counter Logic Gaming‘i Cuma günkü finallerde yenerek C grubunun lideri oldu.

Danimarkalı takım kaptanı Finn “Karrigan” Andersen’in vize muafiyeti engellenmiş, bunun yerine son dakikada temin edilen bir geçici güvenli pasaportla ülkeye giriş yapabilmişti. Bu durum onun Salı günkü maçları kaçırmasına sebep olmuş, takım ise bu boşlukta Finn’in yerini koç Danny “zonic” Sørensen ile doldurmuştu.

Takım, Grup C’de NRG eSports‘la yaptıkları çekişmeli maç dahil olmak üzere bütün maçlarda amansız bir mücadele vererek finallere çıktı. CLG ise finallerde beşinci oyuncusunun olmaması ve beşinci yerine oynayan koç Faruk Pita sebebiyle finallerdeki zayıf taraf oldu.

Astralis, CLG’le oynadıkları Mirage‘i 16-7 ezici üstünlükle kazanırken, Counter Logic, Dust 2‘de güzel hamlelerle haritayı uzatmalarda 19-16 kazandı. Astralis’in eski Team Dignitas oyuncusu Markus “kjaerbye” Kjærbye takımın en yenisi olmasına rağmen son harita Overpass‘ta harika bir performans gösterdi. Haritayı başlarda Counter Logic üstün götürse de Danimarkalı takım 16-11’lik skorla ikinci galibiyetini aldı ve seriyi 2-1’e getirerek playoff’lara kaldı.

Ancak bu Counter Logic için ELEAGUE birinci sezonunun sonu değil. Son şans elemeleri haftasında (elenenlerin tekrar oynadığı hafta) tekrar sezona dahil olma şansları var. Şu ana kadar Grup A’dan Luminosity ve Grup B’den Ninjas in Pyjamas playofflara kalmış durumda.