ELEAGUE’in ilk sezonu TBS ve Twitch kanadında 48 milyon ek gösterimlerle Counter Strike Global Offensive alanında büyük bir kitle topladı. Şampiyonluk maçı eş zamanlı olarak 168.500 kanaldan yayınlanarak Twitch yayın rekorunu kırdı.

ELEAGUE’in TBS’teki ilk sezonunu yaklaşık 19 milyon izleyici takip etti. Bu izlenme sayıları ile TBS 4 mi lyondan fazla izleyiciyi kanalına katmış oldu. TBS’in Cuma akşamındaki ELEAGUE yayınlarında önceki yayınlara oranla 18 ila 34 yaşları arasındaki erkeklerde yüzde 97, 18 ila 49 yaşları arasındaki erkeklerde yüzde 51 artış kaydedildi.

ELEAGUE aynı zamanda 60 milyon sosyal izlenim de sağladı. Twitter ve Facebook platformlarının her ikisinde de toplamda 5 milyondan fazla gösterime ulaştı. Turnuvanın aynı zamanda Twitter’da canlı yayınlanan ilk turnuva olma özelliğine de sahip olması, sosyal medyada ciddi yankı uyandırdı.

ELEAGUE’in şu anki amaçlarının arasında ise içeriğini artırmak var. Listenin başında Overwatch olduğu biliniyor, tıpkı Counter-Strike gibi, Overwatch da kendi büyük finallerini TBS ve Twitch canlı yayınlarında gösterecek. 300.000$’lık ödül havuzu ise Overwatch’ın Espor tarihindeki en büyük ödül havuzu.

Organizasyon, ilk göz ağrısı Counter Strike’a sonbaharda tekrar dönüş yapacak.