Televizyonda ikinci hafta sonrası, Turner‘in ELEAGUE karşılaşmalarında yaşanan dikkate değer izleyicilik oranındaki artış raporu yayınladı.

Cuma gecesi yayınlanan 3 saatlik yayında yaklaşık 386.000 izleyicinin yayını takip ettiği, ayrıca ilk haftanın 255.000 görüntülenme sayısına nazaran %51 oranla göze çarpan bir artış yaşandığı görüldü.

Televizyonun en çok izlendiği saatlerde bile yayın 509.000‘den 516.000‘ e kadar küçük bir artış gösterdi.

Avrupa Counter-Strike ekipleri tarafından, TV ağı olan TBS’de ilk görünümünü göreceklerinin farkında olan izleyicler, Ninjas in Pyjamas‘ın G2 Esports‘u 2-0 yenerek sezonun playoff biletini aldığına tanık oldu.

Yayın aynı zamanda ligin reklamverenlerini memnun edecek bir gelişmeye de tanık oldu. O çok istenen 18-34 yaş aralığındaki erkek izleyicilerinde çift haneli artışların görüldüğü gözlemlendi.

Televizyona ilk çıkışlarından şu vakte kadar yaşanan izleyici artışları şüphesiz ki eSpor’un geleceği için umut verici. Özellikle eğer sekiz hafta içinde yapılacak olan $1.200.000 ödüllü final öncesinde, izlenim sezon boyunca artmaya devam ederse harika sonuçlar bizleri bekliyor demektir.

Yayın sadece televizyonda eSpor’a yer vermesiyle bir ilki gerçekleştirmedi, aynı zamanda Counter-Strike bahis rekorlarını da kırdı. Esports Betting Record‘a göre ELEAGUE B Grubu finali bir maç için kaydedilen en yüksek Counter Strike kostüm bahsi değerine sahip oldu . İnanılmaz bir şekilde 1.8 milyon dolar değerindeki kostümler bahse girildi ve bu miktar ELEAGUE’nin ödül havuzundan bile fazlaydı!