FOX Sports’da yönetici olarak görev almış olan Pete Vlastelica, Activision Blizzard’a katıldı. Vlastelica, Major League Gaming Departmanı’nın CEO’su olarka görev alacak.

FOX Sports zamanlarında içerik ve prodüksiyon geliştirmenin yanı sıra, sosyal medya ile ilgili kısımlarda görev alan Vlastelica, çoklu platformlara yönelik içerikler yaratma konusunda yetenekli birisi. MLG içerisindeki rolü de, eski işindekine benzer olacak: “Vlastelica şirketi yayın, içerik ve dağıtım konusunda geliştirip güçlendirerek, dünya çapındaki espor ekosistemi içerisinde lider konuma taşımak olacak.”

Yapılan basın duyurusunda Vlastelica’nın açıklaması da şu şekilde: “MLG’ye katılmamın en önemli sebeplerindne birisi, buranın devasa bir dijital çapa sahip olması ve mücadeleci oyunların izleyici kitlesiyle derin bir iletişim içerisinde olabilmesi. Sporun geleceğinde video oyunları olduğu bir gerçek ve bu evrensel fırsatı başarılı bir biçimde işleyebilecek bir firma varsa, o da Activision Blizzard olacaktır.”

Activision Blizzard, geçtiğimiz yıl espor departmanını kurmuş ve ardından Mike Sepso’yu işe almıştı. Ardından Sepso tarafından kurulan MLG’nin varlıklarını satın alarak, espor zemininde kendisine güçlü bir yer edinmeyi başardı. MLG hala Call of Duty World Championships gibi turnuvaları düzenlenmeye devam ediyor.