Beklenen turnuva nihayetinde başladı. Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşen turnuvada ilk gün maçları tamamlandı. İki Danimarkalı ekibin maçıyla başlayan turnuvada neler oldu gelin hep birlikte bakalım.

Astralis – Dignitas

Turnuvaya eksik bir oyuncuyla giden Astralis, dignitas takımından transfer ettiği Kjaerbye yerine gla1ve ile turnuvaya katıldı. İlk maçtan çıkan sonuca göre gla1ve takıma uyum konusunda bir problem yaşamamıştı, hatta çok iyi bir performans sergileyerek takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Overpass haritasında kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yapan maç izleyenler açısından zevkliydi. Terörist tarafında başlayan Astralis takımı iyi bir iş başararak ilk yarıyı 8:7 önde kapatmıştı. Anti Terörist tarafına geçtiklerinde ise bir sürpriz yaratmadılar ve maçtan toplam 16:12’lik skorla galip ayrıldılar. Maçta en fazla skor ise aldığı 27 frag ile Nicolai “device” Reedtz’in olmuştu.

CLG – Gambit

Ve işte beklenen maç. A grubunda yer alan diğer iki takım olan Amerikan CLG ve Rus Gambit ekipleri Dust2 haritasında başabaş bir mücadele verdiler ve maçı sonuna kadar sürüklediler. Bu kıyasıya mücadeleyi 16:13’lük skorla Rus ekip Gambit kazanmayı başardı. Maçta en fazla skoru ise CLG takımından James “hazed” Cobb kaydetti (30 frag).

Natus Vincere – FlipSid3

B grubunun açılış maçında son zamanların formda takımı Na’Vi ile inişli çıkışlı performans sergileyen FlipSid3’ı görüyoruz. Train haritasında oynanan maça Na’Vi ezici bir üstünlükle başladı ve ilk yarıyı 13:2 gibi farklı bir skorla önde tamamladı. İkinci yarıda ise rakibine şans tanımadı ve toplamda 16:7’lik skorla galip ayrıldı. Maçın adamı ise tahmin edeceğiniz gibi Ladivlav “GuardiaN” Kovacs oldu. Toplamda 21 adam öldürüp 11 kere ölen oyuncu turnuvaya hazır olduğunu gösterdi.

Ninjas in Pyjamas – OpTic

Karşımızda bir diğer beklenen maç. ECS 1. Sezona iddialı bir şekilde katılan NiP, G2 ekibine mağlup olup turnuvadan erken ayrılmıştı, bir yandan da en son ELAGUE’de OpTic ile karşılaşan İsveçli ekip o maçta 16:3’lük farklı skorla mağlup olmuştu.

Bugün Dust2 haritasında oynanan maçta ise herhangi bir sürpriz sonuç çıkmadı ve İsveçli ekip, Kanadalı OpTic takımını 16:4 gibi çok farklı skorla geçmeyi başardı. Maçın kazanılmasında önemli bir paya sahip olan Jacob “pyth” Mourujarvi böylece ilk major maçına çıktı. Bu maçta diğer yandan gözler yine GeT_RiGhT ve friberg üzerindeydi. GeT_RiGhT bazı maçlarda gösterdiği kötü performansı bu sefer göstermedi ve iyi bir oyun sergiledi fakat friberg için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Olduğundan da kötü bir maç geçiren friberg sadece 7 adam öldürürken 13 kez de rakipleri tarafından düşürüldü.

Liquid – EnVyUs

Son dönemlerde dengesiz performanslar sergileyen iki takım karşı karşıya. Açıkçası turnuva öncesi herkes EnVyUs’un ELEAGUE’de gösterdiği iyi performansını ve grup şampiyonluğunu referans göstererek turnuvaya hazır olduklarını söyledi. Gelgelelim maçta aynı şeyi göremedik. Fransız ekip nV kötü bir performans sergileyerek maçtan 16:7 gibi bir skorla mağlup ayrıldı (Harita: Train). Maçta yine kötü bir performans segileyen DEVIL eleştirilerin odağı olmuştu. Maçın en skorer ismi ise Amerikan ekibinden Jonathan “EliGe” Jablonowski oldu (21 frag).

Virtus.pro – mousesports

Tam dağıldı, dağılacak, bu takım böyle devam edemez derken ELEAGUE’de gelen final başarısı yine Polonyalı ekibin taraftarlarını heyecanlandırdı. Oynanılan son maçlarda Alman ekip mousesports’a karşı kötü performans sergileyen VP bu sefer işini şansa bırakmadı ve yine Train haritasında oynanılan maçtan 16:10 gibi bir skorla galip ayrıldı. Maçın en skorer ismi aldığı 28 skor ile Polonyalı Janusz “Snax” Pogorzelski oldu.

SK – G2

Günün en heyecanlı maçı. SK geri döndü, hem de Brezilyalı ekip Luminosity’nin oyuncularını kadrosuna katarak. Diğer tarafta ise son günlerde adından sıkça söz ettiren Fransız ekip G2 vardı. Cobblestone haritasında oynanılan maçta SK hatrı sayılır bir oyun ortaya koydu ve toplamda 16:11’lik skorla galip ayrıldı. Maçın en değerli ismi yine Marcelo “coldzera” David olmuştu. Aldığı 26 skor ile galibiyette önemli bir paya sahipti.

Fnatic – FaZe

Ve işte major turnuvaların kralı İsveçli ekip fnatic. Olofmeister’in yokluğunda zor günler geçiren takım artık yıldız oyuncusuna kavuştu. ESL One Cologne’de D grubunda yer alan takım açılış maçını kaliteli oyunculara sahip FaZe takımı ile oynadı.

Oyun fnatic’in kontrolünde başlasa da özellikle ikinci yarıda dengeleri eşitleyen FaZe takımı, dengelemekle kalmayıp oyunun kontrolünü ele geçirmeyi başardı. Gerek skor olarak gerek oyun olarak FaZe takımında herkes üzerine düşen görevi yapıyordu. Dust2 haritasında geçen zorlu karşılaşma zaman zaman oyuncuların kişisel performansları ile şekillense de genel olarak takım oyunu oynayan taraf kazandı. Skor Faze 16:14 Fnatic.