Eğer Twitch TV‘nin iyi bir takipçisiyseniz, League of Legends maçlarının açık ara en çok izlenen maçlar olduğunu biliyorsunuzdur. Hatta CS:GO‘nun veya Dota 2’nin küçük uluslararası turnuvalarının, League of Legends yayını yapan insanların izleyici sayısını bile zar zor geçtiğini görüyoruz. Bunun yanında League of Legends’ın LCS finalinden sonra, bu izleyici sayısına çoğu eSpor organizasyonunun yaklaşamayacağı öngörülüyordu. Geçtiğimiz hafta sonu ise bu değişti ve CS:GO ESL One Cologne turnuvası bu konuda bir numaralı sıraya yerleşti.

Gamoloco tarafından yapılan bir araştırma sonucu hangi turnuvanın ne kadar izlendiğine dair bir grafik yayınlandı. Bütün hafta sonuna bu iki turnuvanın hakim olduğunu görüyoruz; ESL One Cologne ve LCS finalleri.

-image-

ESL One Cologne, 20 Ağustos Perşembe günü başladı ve bu grafiğe bakarak şunu söyleyebiliriz ki Köln‘de yapılmış olan bu turnuvanın grup aşamaları bile LCS finalinden daha çok seyirci çekti! Grafikte 9. sırada ise ESL Katowice‘yi görüyoruz. O turnuva ise CS:GO adına önceki rekorun sahibi.

Değinmeden geçemeyeceğimiz bir kaç nokta daha var. Bunlardan en önemlisi ESL One Cologne turnuvasında gün boyu yayının olması. Tabii ki de bunun sayesinde daha fazla seyirci çekebiliyorlar, çünkü zaman farkından dolayı başka ülkede olup maçları izleyemeyenler, tüm gün yapılan yayınlardan istedikleri maçların tekrarlarını izleyebiliyorlar. Şunu da belirtmemiz lazım ki, League of Legends turnuvaları başka yerlerden de yayınlanıyor, hatta televizyondan bile yayınlanan maçları oluyor; ancak bu veriler sadece Twitch TV’nin verileri. Ne olursa olsun açık ara önde olan League of Legends’a bu kadar ciddi bir rakibin çıkmış olması eSpor adına çok sevindirici!