ESL, Universal Music Group (UMG) Avrupa ile yeni sanatçıları bulmak, anlaşmak ve onların eserlerini espor içerikleriyle tanıtmak için anlaşma imzaladı. Çok yıllı olan bu anlaşmaya bağlı olarak iki tarafta ortak bir müzik kayıt şirketi kuracak ve bağlı olan sanatçıları canlı yayınlar, sosyal medya ve etkinliklerde canlı performanslar ile destekleyecekler.

ESL Dünya Geneli Satış ve İş Geliştirme Kıdemli Müdür Yardımcısı Bernhard Mogk: “Müzik oyunlar gibi evrensel bir dil ve popüler kültürün destek sütunlarından biri. Son birkaç yıldır canlı müzik organizasyonları etkinliklerimizin bir parçası oldu. Yeni sanatçılara ve yeteneklere performanslarını gösterebilecekleri ve hayranlarımızın eğlencesini güçlendirecek yeni bir platformunu kurmaktayız.”

Sanatçılar ve yapımcılar UMG’nin Berlin Ana merkezinde demolarını A&R ekibine sunmak için davet edilecek. The Esports Observer’a konuşan bir ESL sözcüsü ortak şirketin adının ve markanın ESL One New York’ta açıklanacağını söylemiş. Şirketin başında ise UMG’nin Pazarlama Laboratuvarı başkanı Dirk Baur ve UMG Avrupa Espor Yöneticisi Gustav Käll olacak.

Dirk Baur: “Sanatçıları özellikle espor çevresinde tanıtacak ve tanıyacak ilk takımın bir parçası olmaktan dolayı heyecanlıyım. Pazarlama laboratuvarı, içerikleri dijital kitleye ulaştırma konusunda stratejiler geliştirmekte özelleşmiştir. Aynı zamanda uluslararası ve birden fazla platform üstünden dünya çapındaki oyun topluluğuna ulaşacak.”

Kaynak: https://esportsobserver.com/esl-universal-music-group-joint-label/