Esporun Olimpiyat oyunlarında resmi bir oyun olabilmesi için atılan hızlı adımlar Cumartesi günü sekteye uğradı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yaptıkları bir duyuruyla “Olimpiyat oyunlarına, espor/eoyunların madalyalı bir etkinlik olarak dahil olması konusunu tartışmak için henüz erken.” açıklamasını yaptı.

Duyurunun devamında, video oyunlarını Olimpiyatlar’a taşımanın zorluklarından ve bu yolda karşılaştıkları bazı “belirsizliklerden” bahsedildi. Özellikle oyun endüstrisinin kendi içindeki bölünmüşlüğü ve rekabeti, kâr durumları ve hızlı teknolojik gelişmeler üzerinde duruldu. Ayrıca daha önceleri de farklı kurumlar tarafından ifade edildiği üzere IOC de “bazı oyunların, Olimpiyatlar’ın manevi değerleriyle çatıştığını” söyledi, video oyunlarındaki şiddeti referans göstererek.

Ancak yine de EA Sports’un FIFA’sı gibi doğrudan geleneksel sporlarla ilgili olan video oyunları bu açıklamanın dışında tutulu. Uluslararası spor federasyonlarının da bu mevzu bahis oyunlardan elde edilebilecek potansiyel kazançları incelemesi istendi.

Bu duyuru herhangi bir karar niteliği taşımıyor, sadece IOC’nin kafasındaki bazı soruları ifade ediyor. IOC’nin global sponsoru Intel‘in, esporu Olimiyatlar’a dahil etme çabası devam ediyor.