ESWC 2016’da maçlar tamamlandı. Temsilcimizin yarı finale kadar çıktığı turnuvanın şampiyonu ALTERNATE aTTaX oldu. İşte o maçlar.

Yarı Finaller

Space Soldiers vs LDLC

2. Turda k1ck’i, Çeyrek Finalde Gambit’i 2-1’lik skorlarla geçen Space Soldiers yarı finalde LDLC’ye 2-0 kaybederek ESWC’yi üçüncü bitirdi.

Overpass ve Train haritalarının oynandığı maçta LDLC, Overpass haritasının ilk yarısını 8-7 geride bitirdi. İkinci yarıda ise sadece bir round alabildik ve ilk harita 16-9 bitti.

ss1

Temsilcimizin seçtiği Train haritasında ise yine ilk yarıyı 8-7 önde bitirmemize rağmen CT tarafında 9-6 geriye düşerek ikinci haritayı ve maçı 16-14 kaybettik.

ss2

Space Soldiers aldığı bu skorla 3.-4. ödülü olan 10.000 doların sahibi olurken, LDLC takımı finale çıkmaya hak kazandı.

 

ALTERNATE aTTaX vs Platinium

Turnuva playoff’larında harita kaybetmeyen iki takımın karşılaşması başlangıçta oldukça çekişmeli geçti. Haritaların Cache, Overpass ve Cobblestone belirlendiği maçta Cache haritasına CT başlayan aTTaX ilk yarıyı 8-7 önde kapattı. İkinci yarıda da 8-7 üstünlük sağlayan aTTaX Cache haritasını 16-14 önde kapattı.

plat1

İkinci harita ise tamamen aTTaX kontrolünde geçti. CT tarafında 14-1 önde bitirdikleri ilk yarıdan sonra T tarafında 2 round kazanmak çok da zor olmadı ve ikinci haritayı da 16-4 kazanarak finale çıkmaya hak kazandı. Platinium ise 3.-4. ödülü olan 10.000 doların sahibi oldu.

plat2

Final

LDLC vs ALTERNATE aTTaX

En-iyi-üç sisteminde yapılan finallerde harita elemeleri sonucu Dust2, Cobblestone ve Cache seçildi. Dust2’ye hızlı başlayan taraf aTTaX oldu, ilk yarıda rakibine 8-7 üstünlük kurması sonucunda CT tarafında da iyi iş çıkartarak ilk haritayı 16-11 kazandı.

attax1

İkinci haritada LDLC aTTaX’ın kupa umutlarını söndürme adına çabaladı. Takım Cobblestone’daki güzel T performansı ile ilk yarıda 11-4 öne geçti. aTTaX, ikinci yarıda sadece bir round alabildi ve ikinci harita 16-5 skorla LDLC’in üstünlüğünde sona erdi.

attax2

Şampiyonu belirleyen harita ise Cache oldu. aTTaX CT tarafında başladığı ilk yarıda 11-4 gibi ezici bir üstünlük kazanmasına karşın LDLC oyundan kopmayarak iyi bir geri dönüş gösterdi. Ancak bu geri dönüş şampiyonluk için yeterli olmadı. İkinci yarıda 6 round alan aTTaX haritayı 16-13, Final skorunu da 2-1’e getirerek turnuva şampiyonu oldu.

attax3

Turnuva ikincisi LDLC 15.000, şampiyon aTTaX ise 20.000 dolar ödül kazanırken finallerin En Değerli Oyuncusu aTTaX’dan Kevin ‘keev‘ Bartholomâus seçildi.