EU LCS’te grup maçlarının tamamlanmasıyla, gruplarını lider bitiren takımlar Fnatic ve H2K oldu.

A Grubunda üst sıralarda kalmak her ne kadar karmaşık ve zor olsa da, Fnatic için tek amaç her zaman oyunu kazanmaktır. Roccat’tan gelen 2 erken skorun Fnatic’i demotive etmiş olmasına rağmen, orta koridorun ve ormancının baskınlarıyla Fnatic oyundaki başarısını sağladı. Fnatic bu baskının devamı olarak maçtaki ilk kuleyi yok etti ve koridorlarda skor almaya devam etti. İlerleyen safhalarda Roccat başka bir kule yok ederek öne geçti. O dakikadan sonra oyun tamamen koptu, ancak Fnatic kule skorunu arttırmaya devam ederek, altın farkını 2k’nın altına düşürdü. Roccat’tan gelen bir başarısız Baron girişimi oyunu çok etkilemese de, takım Baron çukurunun dışında avantajını koruyordu. İkinci deneme başarılıydı, fakat Fnatic Barona karşılık olarak arka arkaya skorlar alarak, farkı kapattı ve Roccat’ın başarıya giden ivmesine son verdi. Oyun, Fnatic’in ikinci Baron’u katletmesi ve Jesiz’in hayatına karşılık 4 skoru almasıyla öngörülebilir bir şekilde Fnaticin tarafına döndü ve Fnatic seride 1-0 öne geçen taraf oldu.

Fnatic, oyunun ilerleyişini belirlemek için ikinci maçta beklemeyi tercih etmedi. Birinci seviyede çok iyi bir oyunla, minyonların bile harekete geçmesinden önce ilk kanı akıtarak güçlü bir başlangıcı güvence altına aldı. Roccat buna karşılık ve minyon skorunda öne geçmeye çabaladı ve başardı. Roccat, neredeyse Baron’un vadiye indiği andan itibaren Baron’a odaklı bir oyun sergilese de ne yapacaklarından çok emin değildiler. Fnatic, bazı zekice seçimler ve daha iyi takım mücadelesi sayesinde Baron’un görüş kontrolünde öncülük etti. Sonralarda yaşanan Baron Çarpışmasının, Fnatic için iyi bitmesinden sonra bile Fnatic oyunu bitirmedi ve vadide çatışmaya devam etti. Roccat, Fnatic’i göz ardı edip Soaz’ı aradan çıkardıktan sonra, Baron’a yönelmek için güzel bir fırsat yakaladılar, ancak, Roccat’ın elde ettiği fırsat kadar, Fnatic de mücadeleyi sürdüren takım olarak oyunu bitirmek içim orta koridordan ilerledi ve başarıyla çıktığı takım savaşından sonra oyunu bitirdi. Seriyi 2-0 kazanan takım A Grubunun zirvesindeki Fnatic oldu.

Günün erken saatlerinde ise H2K, Vitality yenerek B Grubu’nda en üst noktaya ulaşma yolunda bir adım attı. Serinin ilk maçında, grup lideri H2K, zafere giden yolda emin adımlarla ilerledi ve hiç taviz vermeden maçı kazandı. İkinci maç, H2K’nın en üst sırayı garantilemek için 25 dakika içinde, merhametle hızlı ve temiz bir oyun sergileyerek sona erdirdiği bir darbeydi. Bu maç sonrasında ise serinin kazananı, Vitality’yi 2-0 yenen H2K oldu.

ANT E-Spor Kulübü CS:GO İle Geri Dönüyor!