Geçen haftalarda Dota ekibinde bulunan 3 oyuncusunu takımdan çıkaran Evil Geniuses ekibi, The International 6’nın sonlanmasından daha bir ay geçmeden kalan iki takım üyesini de takımdan çıkardı.

Sahil ”UNiVeRsE” Arora ve Peter ”ppd” Dager Valve’ın Profesyonel Takımlar Veritabanı’ndan alınan bilgilere göre takımdan çıkartıldı. Evil Geniuses ekibinin yaptığı bu hareket 2 yıldır bünyelerinde mücadele eden çekirdek ekibin sonunu getirdi.

2014 yılında SADBOYS ismiyle mücadele eden çekirdek kadro,bu deneme sürecinden sonra Evil Geniuses ekibine dahil olmuştu. Clinton ”Fear” Loomis, Artour ”Arteezy” Babaev, Ludwig ”zai” Wahlberg, UNiVeRsE ve ppd’den oluşan bu kadro The International 4’te  üçüncü gelmişti.

2014 yılında yükselmeye devam eden takım en şanslı zamanını 2015’te yaşadı. Aralarına yeni katılan ve pek bilinmeyen midlaner Syed Sumail ”SumaiL” Hassan ve eski Cloud 9 support oyuncusu Kurtis ” Aui_2000 ” Ling ile beraber The International 5’i kazanarak bu ünvanı alan ilk Kuzey Amerika takımı oldular.

Ancak ne yazık ki 2016 bu kadronun en kötü geçirdiği sezon oldu. Turnuvalarda sergiledikleri kötü performanslar ve Manilla Major’de sonuncu olduktan sonra, Evil Geniuses Team Secret ile offlaner oyuncularını takas etti. Bu hareket Evil Geniuses’e UniVeRsE’ i geri getirdi. Bundan sonra ise Aui_2000’i takımdan göndererek zai’yi geri alan Evil Geniuses ekibi bunca çabaya rağmen The International 6’da fazlasıyla zorlanarak ucu ucuna üçüncülük koltuğuna oturabildiler.

Artık son iki oyuncu da takımdan çıkarıldığına göre ne yazık ki Kuzey Amerika Dotası’nın gördüğü en iyi takım artık sadece tatlı birkaç anıdan ibaret…