Turnuva organizatörü FACEIT, Respawn Entertainment ve EA Games lisanslı ilk profesyonel Apex Legends ligini açıkladı.

FACEIT Pro Series: Apex Legends, 16 takımın yer alacağı sekiz etkinlikten oluşacak var ödül havuzu 50.000$ olacak. İlk maçlar 31 Mayıs’ta başlayacak. Takımların birbirlerine karşı yer alacağı özel bir lobi oluşturulup oluşturulmayacağı şimdilik belirsiz. Özel bir lobi olmazsa turnuvada muhtemelen her takımın public maçlardaki zafer ve öldürme sayılarına göre belirlenecek bir puan sistemi kullanılacak.

Yarışacak 16 takımın tamamı yakın zamanda açıklanacak. FACEIT şimdilik 100 Thieves, CLG, G2 Esports, Cloud9, compLexity, Dignitas, GenG, Misfits, NRG, ve Fnatic takımlarını doğruladı. Resmi Pro Series web sitesi SKT T1 ve Team Liquid oyuncularının da davet edildiğini gösteriyor.

Tüm bu oyuncular Kuzey Amerika’da olduğu için turnuva şimdilik bu bölgeye özel görünüyor.

Şu ana kadar Twitch Rivals ve BOOM TV Code Red olmak üzere iki Apex turnuvası gerçekleştirildi. İki turnuvada da public maçlar üzerinden puan ölçümü yapıldı. Apex özel maçlar dahili sisteme ve izleyici moduna sahip olmadığı için FACEIT Pro Series de muhtemelen aynı sistemi kullanacak. Standart bir Apex maçı 60 kişiden oluşurken şimdiye kadar açıklanan davetli takımların toplamda 48 kişi olması bu tahmini kuvvetlendiriyor.

Turnuvanın kuralları henüz açıklanmadı. Hayranlar yayın için FACEIT’in resmi Twitch kanalını takip edebilirler.