IGN’nin yayınladığı bir rapora göre Kuzey Amerika’lı FaZe, WESA ile olan kontratı feshedip ESL ve 8 diğer büyük takımın öncülük ederek kurduğu bu federasyondan ayrılıyor.

Geçen hafta WESA’nın duyurusu yapılmış ve etrafta bir sürü görüş oluşmuştu. ESL ve 8 büyük espor takımının öncülüğüyle kurulan WESA, neredeyse kurulduğu andan itibaren MLG ve Gfinity gibi başka turnuva organizatörlerinin katılımı olmadan işletilmesi nedeniyle karşıt görüşlerin çarpışmasına neden oldu.

Bu hafta ise topluluklar WESA’ya karşı olan görüşlerini şiddetle dile getirmeye devam ediyor, ve yangın daha da büyüyor. WESA temsilcilerinin ise bu durumu kontrol altına almakta zorlandıkları gözüküyor.

Amerika’da saatler gecenin bir yarısını gösterdiğinde, IGN, Clan FaZe’nin WESA’dan bazı istekler yüzünden ayrılacağını, ve kontratı tek taraflı feshetmekden doğan ceza için 50,000$ ödemeyi göze aldığını yazdı.

IGN’den Kevin Knocke’a göre durum şöyle gelişti:

“Bazı kaynaklara göre birkaç tane üst seviye takım, kendilerini temsil etmeleri için ajanslarla anlaşmış durumda. ESL’nin ise takımları sadece WESA ile ortak iş yürütmeye zorladığı iddia ediliyor. FaZe ise mevcut durumun değiştirmek istemediği için WESA’nın yöneticilerinden Petro Fringuelli’yi haberdar edip federasyondan çekildiklerini aktardı. Bu haberin halka açıklanması gelecek haftayı bulur”

Bu haberlerden sonra gazeteci Richard Lewis ise üstü kapalı bir şekilde kendi kaynaklarından aynı haberi aldığını, onu doğrulayabileceğini söyledi.

Kesin olmamakla beraber bir söylenti de bu durumun sonucu olarak ESL’nin, Cologne 2016’dan önce Majör turnuva hakkını kaybedebileceğini söylüyor, ancak bu durumun WESA’nın durumu ile bağlantılı olup olmadığı belirsiz.

Bu söylenti aslında HellRaisers üyesi Vladyslav “bondik” Nechyporchuk’un VK sayfasında benzer bir imada bulunduğu bir paylaşım yapmasıyla alevlenmişti.

Daha hiçbir şey kesin olmasa da, ESL One Cologne için offline bir elemenin hâlâ resmi olarak duyurulmamış olması biraz endişe verici, özellikle Majör’e 2 aydan az bir süre kalmışken.

*Not: ESL, Cologne’nin bir CS:GO Majör’ü olarak kalacağını onayladı.

Kaynak: http://www.hltv.org/news/17821-faze-to-leave-wesa-report