Alman futbol takımı FC Schalke 04, eSpor takımının mücadele ettiği oyunlar arasına FIFA’yı da ekliyor.

27 Haziran Pazartesi günü FC Schalke 04 tarafından bir basın duyurusu yapıldı. Avrupa LCS’de mücadele edecek olan League of Legends takımını duyuran Alman takım, FIFA turnuvalarına katılmak için hazırlıklar yapmaya başladığını duyurdu.

Projenin başında, daha önce SK Gaming adına FIFA’da dünya şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonlukları almış olan Joshua Begehr olacak. Begehr’in görevi, takım için yeni yetenekleri yetiştirmek olacak. Şu anda takımda iki yeni oyuncu bulunuyor. İlk oyuncu altı kez Almanya ve Avusturya şampiyonu olmuş olan Mario Viska. Diğer oyuncu ise, Berlin’de doğmuş Türk asıllı Cihan Yaşarlar. Cihan Yaşarlar henüz genç bir oyuncu olsa da, kısa kariyerinde bir çok kez şampiyonluk için mücadele etmiş bir isim.

Schalge 04 Esport tarafının FIFA Takım Lideri Joshua Begehr “Bu çapta bir projenin FC Schalke 04 gibi bir takım ile hayata geçmesi, bizim için rüyaların gerçekleşmesi gibi bir şey. Spora ve futbola duyduğumuz tutku bizi bir araya getiriyor. FIFA Espor alanında yeni bir sayfa açacak, güçlü bir topluluk oluşturmayı hedefliyoruz. FC Schalke 04, bu hedefimize ulaşmamızda bize yardımcı olacak mükemmel bir yol arkadaşı.” diyor.

FC Schalke 04 Espor Başkanı Tim Reichert ise “Bir ay önce, uzun ömürlü bir bağlılık için ilk adımları attık. Bugün ise FIFA ile bir adım daha ilerliyoruz. FIFA bize, Alman Espor sahnesi ile buluşmak için birçok fırsat sunuyor. Bu yüzden, oldukça fazla taraftar desteği bekliyoruz. Bu süreçte aktif bir şekilde hareket edecek, çalışma kampları ve oyuncularla tanışma fırsatları gibi bir çok topluluk etkinliği düzenleyeceğiz. Uzun soluklu hedeflerimiz arasında, eSporun halka yönelik standartlarını yeniden yazmak bulunuyor.” açıklamasını yaptı.