FC Schalke 04 2016’da gerçekleştirdiği Elements takımının alımıyla o zamandan beri eSpor içerisinde aktifliğini sürdürüyordu. Şimdi ise Almanyanın en iyi Pro Evolution Soccer oyuncularından Lennart “Lennao” Albrecht ile anlaştı.

Leanno kulübün verdiği destek ile yaşadığı bu heyecanı şöyle aktardı:

“PES oyuncusu olarak bir futbol takımının altında yer almak ve bunun Schalke olması benim için onurdur. Bu anlaşmayla birlikte benden büyük beklentiler var ve bundan dolayı tüm konsantrasyonumu Şubat’ın sonunda başlayacak ikinci sezona yoğunlaştırmış durumdayım. Kendi tecrübem ve kulübün sağladığı çalışma imkanlarıyla birlikte Dünya Şampiyonası’nı hedefliyoruz. Başarı şansım yüksek.”

Schalke Lennao’yu Konami’nin düzenlediği ve 200.000 dolar para ödülü olan PES League için zorlayacak. Bu anlaşma aynı zamanda Konami’nin yeni stratejisinin ne kadar sağlıklı olduğunu gösterecek. Konami, PES 2017’nin deneme versiyonuna sahip oyuncuların oyunu satın almasalar dahi bu ligde katılmalarını amaçlıyor. Bu yaklaşım bir yandan da eSpor’un oyunun tanıtımında kullanılması ve daha geniş kitleye gösterilmesini amaçlıyor.

Schalke 04’ün eSpor branşının yöneticisi Tim Reichert ise Lennao ve League of Legends kadrosuyla çalışmayı dört gözle bekliyor. Ayrıca ilerisi için genişleme planı olduğunu da ekliyor.

“Lennart bu sahnede uzman deneyimine ve bilgisine sahip yetenekli bir oyuncu. Onunla birlikte olmak bizlere mutluluk veriyor. Espor portfolyomuzu futbol hayranlarına ve oyunculara ilham veren PES ile genişletiyoruz. Bu alandaki görevimiz profesyonel çalışma sahasını eSpor’a eklemek ve bundan dolayı eSpor çalışma merkezimizi genişleteceğiz.”

IEM Katowice 2017 Grupları Belli Oldu