Geçtiğimiz sene Formula 1 yönetimi eşliğinde Codemasters F1 tarihinin sanal dönemini başlatan ilk adımı atmıştı. Formula 1 Esports Series adı verilen etkinlikte sanal ortamdan seçilen sürücüler Londra ve Abu Dabi’de birbirlerine karşı mücadele etmiş, Brendon Leigh ise serinin ilk şampiyonu olmuştu.

Bu etkinliğin bu yılda devam etmesi bekleniyordu. Nitekim seri hakkında ilk sesler de gelmeye başladı. 10 F1 takımının 9’u seriye katılmayı seçti. Katılmamayı seçen tek takım ise Ferrari oldu. Ferrari’nin neden böyle bir etkinlikte yer almadığıyla ilgili bir bilgi olmasa da, takımın griddeki en eski takım olması ve oldukça gelenekselci bir takım olması bir şeyler açıklayabilir.

Turnuvanın seçilim aşaması geçtiğimiz yıl ki prosedüre çok benzer olacak. 4 farklı sıralama seansında ilk 9’a giren pilotlar bir sonraki tura devam etme şansı elde edecekler. Toplamda seçilecek 36 yarışçıya ek olarak geçen sezonun ilk 3 oyuncusu direk katılma hakkına sahip olurken 1 kişilik özel davetiye boşluğu da mevcut.

Nisan ayında başlayıp Temmuz ayında sona erecek olan bu 4 adımlık bir maratonun sonunda takımlar bir Pro Draft’a girecekler ve sürücüleri birer birer seçecekler.

Eylül ayından sonra Londra’da düzenlenecek 3 yarışın ardından puan tablosunun zirvesindeki yarışçıya 200.000$ para ödülü verilecek.

Geçtiğimiz sezon ki mücadeleyi 5. sırada tamamlamış olan temsilcimiz Cem Bölükbaşı’nın bu etkinliği kaçırmayacağını düşünüyoruz. Kendisi şu an Fernando Alonso ve G2 Esports’un ortaklaşa kurduğu FAracingG2’nun sürücüsü. Fernando Alonso’nun da McLaren F1 takımının sürücüsü olduğunu düşünürsek FAracingG2 ile McLaren’in Esports Series ekibinin birlikte çalışması neredeyse kaçınılmaz. Ayrıca daha önce de duyurduğumuz Team Vitaly-Renault ortaklığı yüzünü ilk bu etkinlikte gösteriyor olacak. Renault F1 takımının Esports Series birimi mücadelelere Renault Sport Team Vitality adıyla katılacak.