EA Games Güney Amerika’nın en büyük futbol turnuvası olan CONMEBOL Libertadores’ı Mart 2020’de FIFA 20’ye özel Playstation 4, Xbox One ve PC platformlarına bir güncellemeyle getireceğini açıkladı.

CONMEBOL Ticari Yönetmeni Juan Emilio Roa bu ortaklık hakkında “Dünyanın en büyük video oyunu şirketlerinden biri olan EA ile yaptığımız bu ortaklık Güney Amerika futbolunun dünyada temsil edilmesi ve yayılması adına büyük bir adım. Fanlar, spor kulüpleri ve oyuncularıyla kahramanlarını takip etmek için yepyeni bir yola sahip olacak ve spor kulüpleri de fanlar arasında daha fazla erişime ve tanınma fırsatına sahip olacaklar.” şeklinde açıklamada bulundu.

Güney Amerika ülkeleri bant genişliği altyapısını geliştirmeye devam ederken Brezilya oyunlarda hem iç hem de dış pazarda yukarı yönlü bir ivme kazandı. Ülkeye bağlanan yeni denizaltı kabloları kullanıcılara daha fazla bant genişliği sağlıyor. Bu da Brezilyalı oyuncuların çevrimiçi oyunlar oynarken yaşadığı gecikme kaynaklı sıkıntıların azalmasını sağladı.

Oyuncular FIFA Ultimate Team, Kariyer Modu, Kick Off ve yeni CONMEBOL Libertadores Turnuva Modu gibi çeşitli oyun modlarında Uruguay, Peru, Paraguay, Ekvador ve diğer ülkelerin kulüplerinden seçim yaparak yarışabilirler.

eLibertadores turnuvasının Büyük Finalinde hem Playstation 4 hem de Xbox One’daki en iyi sekiz yarışmacı 7-8 Mart 2020 tarihleri arasında 100.000 dolarlık ödül havuzuna sahip FIFA Global Series’e Puanı toplamak için yarışacak. Turnuvayla ilgili detaylar ve kayıt rehberi Aralık ayında yayınlanacak.