FIFA giderek daha geniş kitlelere ulaşan e-spor trendine katılarak düzenlenecek en büyük e-spor futbol turnuvası için 2020 planlarını açıkladı. Açıklamalar ve haber içeriğimiz FIFA eWorld Cup, FIFA eNations Cup ve FIFA eClub World Cup etkinliklerini içeriyor.

Saydığımız son iki etkinlik dokuz ay sürecek olan FIFA eWorld Cup 2020’ye giden kilometre taşlarını oluşturuyor. Bu iki aşamada rekabet eden takımlar EA Sports FIFA 20 Global’ın bu etkinliklere ayırmış olduğu toplam 3 milyon dolarlık ödül havuzu için yarışacak.

eClub Dünya Kupası dünyadaki futbol kulüplerinin e-spordaki maharetlerini göstermeleri için onlara bir fırsat sunacak. 7-9 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan maçların 2-vs-2 formatında olması planlanıyor. Bundan önce ise takımlar 1-vs-1 formatında gerçekleşecek maçlarla çevrimiçi bir eleme sisteminden geçecek. Bu maçların ise altı haftada sürmesi planlanıyor. Takımlar efootball.fifa.gg sitesi üzerinden 7 Kasım 2019’a kadar kayıtlarını yapabilecekler.

22-24 Mayıs 2020 tarihler arasında ise yerel takımların maçlarının düzenlenmesi planlanıyor. Belirlenen ülkelerde elemelere katılmak isteyen oyuncular kendi takımlarını oluşturabilecekler. Takımlar eNations Cup’ı kimin hak edeceğini belirlemek üzere 2-vs-2 formatında yarışacaklar.

eWorld Cup’a gelecek olursak katılmak isteyen oyuncuların yeterli EA Sports 20 Global Serises Sıralama Puanı kazanmış olmaları gerekli. Puanlar sadece canlı oyun çadırlarındaki maçlarla kazanılabiliyor. Burada yeterli puanı toplayan oyuncular turnuvaya katılmaya haz kazanacak. En yüksek puana sahip 128 oyuncu Global Series Rövanş maçlarında tekrar puan kazanma hakkı elde edecek. Sonrasında ise en yüksek puana sahip 32 takım Temmuz 2020’de FIFA eWorld Cup Büyük Finalinde yarışma hakkına sahip olacak.

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan FIFA eWorld Cup, eNations Cup ve eClub World Cup ile ilgili detaylar ve yenilikler FIFA’nın resmi sitesi üzerinden duyurulacak. Tabii ki biz de sizleri yeni gelişmelerde buradan bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.