4-6 Aralık tarihleri arasında LAN finallerinde oynamaya hak kazanan 4 takımın kıyasıya verdiği mücadelede, Fragbite Masters‘ın 5. sezonunu kazanan fnatic oldu!

Finallere direk adını yazdırmış olan fnatic ve ön elemelerden gelen NiP, SK Gaming ve eski TSM kadrosu 25.800 $‘lık 1.lik ödülü için karşılaştılar. Turnuvanın ilk karşılaşması NiP ile SK Gaming’i karşı karşıya getirdi. NiP bu mücadeleyi 2-0’lık üstünlük sağlayarak adını bir üst tura yazdırdı. SK Gaming ise bu sonuç ile kaybedenler grubuna düştü. Turnuvanın ikinci mücadelesi ise Fnatic ile eski TSM’i karşı karşıya getirdi. fnatic bu mücadeleyi zorlanmadan 2-0 kazanarak eski TSM’i kaybedenler grubuna itti. Sonraki mücadele kaybedenler grubuna düşmüş iki takım arasında oldu. SK Gaming ve eski TSM’in verdiği müthiş mücadele 3 harita sürdü. SK Gaming bu maçı kazanarak eski TSM’i turnuva dışına itti. İlk maçlarını kazanarak devam etmeye hak kazanan NiP ve fnatic’in karşılaştığı mücadelede ise NiP fnatic’i 2-1 yenerek finale adını yazdıran ilk takım oldu. Finale adını yazdırmak için verilen kaybedenler grubu mücadelesi ise SK Gaming ve fnatic arasında olacaktı. 3 haritanın da oynandığı bu mücadeleden galip çıkan fnatic oldu ve yarı finalde kaybetmiş oldukları NiP ile finalde tekrar karşılaşma hakkını kazandılar.

3 harita üzerinden yapılacak olan bu final karşılaşmasının ilk haritasını Train olarak belirlendi. İkinci harita ise Dust 2 olacaktı. Eğer eşitlik durumu sağlanırsa, bu eşitliği bozmak için oynanacak olan harita ise Mirage olarak belirlendi. İlk harita olan Train’e CT olarak başlayan NiP taraf avantajını kullanamayarak ilk yarıya 11:4 geride girdi. Harita sonucu ise 16:5 fnatic üstünlüğü ile sonlandı. İkinci harita olan Dust 2’de ise flusha’nın kötü performansı ve Xizt’in üstün performansı bir araya gelince NiP bu haritayı 16:9 kazandı. 1-1‘e gelen durumu bozmak için oynanacak olan harita ise Mirage oldu. Bu haritaya da CT başlayan NiP ilk yarıya 9:6 önde girdi ancak ikinci yarıda JW’nun gösterdiği başarılı performans ile başa çıkamayarak 16:12 bu haritayı kaybetti ve şampiyon fnatic oldu.

Kazanılan ödüller ise:

  1. fnatic – $25.800
  2. NiP – $ 14.300
  3. SK Gaming – $ 10.300
  4. Eski TSM – $6.900