G2 Esports Red Bull‘la olan ortaklığını simülasyon yarışlarının ötesine taşımaya kadar verdi. Tüm espor takımları ve içerik üreticileriyle de yeni bir ortaklığa imza atacak. Çok yıllı anlaşma oyuncu performansını, üretilen içerikleri ve etkinlik görevlendirmelerini kapsıyor. Mali boyutları ise açıklanmadı.

İki şirket de bu hafta sonu Starladder Berlin Major, Atina’daki League of Legends European Championship (LEC) finalleri, DreamHack Montreal’de Rainbow Six Invitational 2019 gibi espor etkinlikleri dahil olmak üzere normal sezon maçlarının gerçekleştiği PLAYERUKNOWN’S BATTLEGROUNDS European League (PEL) ve Rocket League DreamHack Pro Circuit: Montreal 2019‘da da boy gösteriyor.

Etkinlikteki oyuncuların hepsi Red Bull markalı formaları giyecek, 1v1 etkinlerinde yer alacak ve arena etkinliklerinde hayranlarla buluşacak. “Bütünsel ortaklık G2 için büyük bir adım. Yakında gerçekleşecek etkinlikler bu iş birliğini diğerlerinden ayrı tutacak” diyor G2 Esports CEO’su Carlos Rodriguez.

Red Bull enerji içecekleri reklamlarının yanı sıra motorsporları ve diğer sporlara olduğu gibi çeşitli birçok farklı profesyonel espor takımına da reklam sağlıyor. Bunlardan en iyi örneklerinden Dota 2 The International turnuvasını üst üste iki kez kazanan OG. Takım armasında bununan Red Bull logosunun yanı sıra Red Bull Media House takımın ilk TI zaferinde özel bir belgesel çekmişti.