Popüler bir oyun satış Platformu olan G2A, Complexity‘e ödenmesi gereken sponsorluk bedelini ödememek ile suçlanıyor. 2016 yılına 2015 yılını nasıl bitirdiyse öyle başlayan G2A, bu sefer eSpor sponsorluk programında ödemelerde gecikme yaşattığı veya hiç ödeme yapmadığı konusunda şikayetlerle karşı karşıya.

Oyun satış platformlarının zaten zor zamanlar geçirdiği günümüzde, ortaya endişe verici haberler çıkmaya devam ediyor. 2015 yılında sürekli olumsuz haberlerle gündeme gelen G2A online oyun satış platformu, sadece Complexity tarafında değil, League of Legends’in arkasındaki Riot Games tarafında da kötü bir şöhrete sahip.

eSpor arenasında kendine bir yer edinmeye çalışan G2A, League of Legends ile ilintili en ünlü markalardan ikisi olan Cloud9 ve Team Liquid ile işbirliği içinde olsa da, Riot Games, bu takımların G2A’nın kendi hizmet şartları sözleşmesine tamamen aykırı olan uygulamaları (hesap “boostlama”, hesap satışı) nedeniyle G2A logosunu formalarında taşımasına izin vermemişti. Buna cevap olarak da G2A eSpor taraftarlarını Riot’a karşı ayaklandırmaya çalıştı, ama başarılı olamadı. 2014’ten beri eSpor’a 6 milyon dolar yatırım yaptıklarını söylemesine karşın, G2A kimsenin sempatisini kazanamadı.

G2A’ya karşı Complexity’nin sesi en gür çıksa da, onlar dışında G2A ile anlaşmış birkaç tane organizasyon daha paralarını çok geç aldıklarını, ya da hiç almadıklarını beyan etmişlerdi. Cloud9 tarafından gelen bir habere göre ise, G2A onlara olan ödemelerini geciktirmiş, ama firma ile yapılan toplantılar sonucunda durum iyiye gitmiş, ve son birkaç aylık periyodda G2A ve Cloud9 arasındaki ödemeler düzene girmiş.

Complexity’nin kurucusu ve eş ortağı şu açıklamayı yaptı:

“Geçen sene Nisan ayında G2A ile organizasyonumuzun yayın zamanlarıyla alakalı minimum ödeme ve prim konularını içeren bir anlaşma imzalamıştık. Aylar geçse de elimize hiç bir ödeme geçmedi. Firmadan zorla aldığımız cevap da çok zayıf kalan bahanelerle doluydu. Kontratın delindiğine dair bir beyanatı taraflarına gönderdik ve onlar için bedelsiz reklam yapmayı kestik. Hukuki süreci, maliyet hesaplamamızdan sonra, değmeyeceğine karar verdiğimiz için başlatmadık. Bu sektördeki 13 yılımın ardından çok fazla tekin olmayan sponsorla karşılaştım. Söylemeliyim ki G2A onlar arasında en üst seviyelerde bir yere sahip.”

Görünen o ki G2A’nın başı daha çok ağrıyacak. Takımların söylediklerine bakacak olursak reklam maliyetlerini en azından ödeme yapmadıkları süre içinde sıfıra indirmişler. Etik olmayan bu hareketleri takımlar tarafından yavaş yavaş gün yüzüne çıkarılıyor. Bekleyip göreceğiz.