Gfinity CS:GO Invitational büyük finalinde EnyVus rakibi Mousesports’u 5 maçlık seride 3-0 (Cache 19-17, Cobblestone 16-12, Dust2 16-14) yenerek turnuvayı kazandı.

Cache haritası Gfinity Invitational büyük finalinde ilk seçilen harita oldu. İyi bir başlangıç yapan EnVyUs yaptığı hızlı satın alma sayesinde 4-1’e getirdi. Oskar’ın A bölgesinde açılış skorunu almasıyla devamını getiren Mousesport takımı alan hakimiyeti arttırıyor ve ekonomilerini sıfırlama şansı buluyorlar fakat Terörist tarafını EnVyUs 11-4’lük skorla kapatmayı başaran takım oluyor. İkinci yarıya geçildiğinde ise mousesports pistol roundunu kazanıyor ve Envyus’un alan savunması sağlayamaması durumu 11-11’e kadar sürüklüyor. Duraklatma alan Fransız ekip Niko’nun maç skorunu kazandırmasıyla takımını rahatlatıyor. Uzatmalara giden maçta Envy’nin 3 round kazanmasıyla maçı garantileyen taraf oluyor. Mousesport ise sağladı 2 roundluk zaferi haritayı kazandırmasına yetmiyor ve geçişmeli geçen maçta 19-17’lik EnVyUs zaferi ile sonuçlanıyor.

EnVyUs takımı maç içinde sağladığı ivmeyi ve oyunun dengelerinin belirsiz olduğunu söyleyebiliriz fakat DreamHack’ten bu yana gelişmiş bir EnVyUs görüyoruz.

Cobblestone haritasına geçiliyor. CT başlayan mousesports ilk roundu almayı başarıyor fakat hızlı satın alım gerçekleştiren Envy, Happy ve apEX’in sağladığı muazzam oyun ile durumu 5-1 önde başlıyor. Niko’nun bu durumdan sonra 3 kere yaptığı hızlı alan değişimi ile alanı savunmayı başaran mous takımı ekonomilerini düzeltiyorlar fakat sadece 4 round kazanan mousesports ilk yarıyı 10-5 yenilgiyle kapatıyor. İkinci yarıya geçtiğimizde ise pistol roundunu kazanan EnVyUs takımı serinin 2 zaferine bir adım daha yaklaşıyor. Niko ve mousesports takımının maçı zorlayan taraf olduğunu görüyoruz. Ekonomilerini yitirseler bile durumu 15-12’ye getiriyorlar. Maçı sonlandıran oyunu ise awp ile 3 skor alan Happy oluyor. EnVyUs, 5 maçlık seride 2-0 üstünlük sağlayarak zafere bir adım bırakıyor.

Serinin 3. maçına geldiğimizde Dust2 haritası oynanıyor. ChrisJ’nin USP-S ile 3 skor almasıyla avantajlı başlayan taraf mousesports oluyor. Maç 5-0’lık mousesports üstünlüğü ile sürüyor. Denis alanında sağladığı 4 skor ile etkileyici bir oyun sergiledi ve EnVyUs’un ekonomisinin tekrardan çökmesini sağladı skor ise 7-1 oluyor. ChrisJ ve Niko ikilisi oynanan 3 round boyunca 2vs4 senaryolardan üstün çıkarak 9-2 takım skoru ile mücadele ediyor. İlk yarıyı geride olsa bile bırakmayan EnVyus 2 round daha kazanarak 11-4’lük skor ile geride bitiren taraf oluyor. CT tarafında çok iyi başlayan EnVyUs, 4 round boyunca mousesports takımın ekonomisini bozguna uğratıyor ve sadece 1 round kayıp eden takım. KennyS ve apEX’in ortaya koyduğu bireysel mücadelesi takımın oyuna geri gelmelerini sağlıyor. 14-13’a getirilen durum DEVIL’in üstün mücadelesiyle 3 skoru ile roundu kazandırıp 2. yarıyı 16-14 koruyor. Böylelikle turnuvanın şampiyonu EnVyUs oluyor!

  • EnVyUs  Gfinity CS:GO Invitational Şampiyonluğundan Sonra HLTV CSGO takım sıralamasında +2 puan ekleyerek  7. sıraya yükseldi.

ctssngexeaapmvr