Oyuncak ve eğlence şirketi Hasbro, 2019 ilk çeyreği kazancını Salı günü yatırımcılara sundu. Espor stratejileri ve destek için reklam harcamaları tartışıldı.

Hasbro’nun raporuna göre 2019’un ilk çeyreğinden itibaren içinde Magic: The Gathering yapımcısı Wizards of the Coast’un da bulunduğu eğlence, lisanslama ve dijital kesimde 24%’lük bir gelir artışı bulunuyor.

Aralık ayında Wizards of the Coast, 25 yıllık kart koleksiyon oyunu için yakın zamanda duyurulan Magic Arena’da oynanacak yeni bir espor ligi olan Magic Pro League’i duyurdu. Lig, en iyi 32 oyuncuyu barındıracak ve ödül havuzu, rekabetçi bir sahne için 10 milyon dolara çıkarıldı.

Hasbro’nun başkanı Brain Goldner, “Benzersiz bir oyun deneyimi sunmak için uzmanlığımızdan ve markamızdan yararlanıyoruz.” dedi. “Mart ayı, PAX East’deki Magic: The Gathering Mythic Invitational galamızda büyük bir başarı ile başladı.”.

Goldner, etkinliğe katıldığını ve ‘muazzam’ olduğunu söyledi. OMEN tarafından sponsorlu The Mythic Invitational için 1 milyon dolarlık bir ödül havuzu teklif edildi ve TEO analizlerine göre yedi gün boyunca 1.9 milyon saat izlenerek Twitch üzerinde en çok izlenilen 10 kanal arasına girdi.

Oyunun dijital versiyonu Magic: The Gathering Arena (MTG Arena)’nın, Eylül ayında açık beta ile iyi bir performans gösterdiğini açıkladı. Açık betada bugüne kadar 700 milyon oyun oynandığını ve bir oyuncunun haftada 8 saatini oyunda geçirdiğini söyledi. “Yıl boyunca fazladan turnuvalar ve pazarlama desteği ile daha fazla destek olacağız.” dedi.

Hasbro, mobil cihazlar için geliştirilen yepyeni bir oyunla Magic: The Gathering Franchise’nı daha geniş bir kitleye ulaştırmak için çabalıyor diyerek ekleme yaptı. Valor’s Reach, yılın ilk çeyreğinde İskandinav’da test edilmek üzere yayınlandı. Valor’s Reach, oyuncuların kart toplayıp düellolarda yarışabilecekleri bir oyun olarak tasarlandı. Yine de Hasbro, oyunun mobil versiyonunu resmen ilan etmiş durumda değil ve yorumlara da doğrudan cevap vermiyor.