E-spordaki her şey çok genç görünüyor. Zirvedeki oyunlar ve endüstrinin temel taşlarından olan Twitch bile daha 5 yılı doldurmadılar. Haliyle e-sporun on yıldan daha uzun bir tarihi olduğunu idrak etmek bazen zor olabiliyor. Kavraması daha zor olan şey ise, çoğunluğun ömrünün birkaç kısa yıl olduğu bu arenada bazı oyuncuların tüm e-spor tarihi boyunca rekabet etmekte olduğu. Bu oyuncuların biri, 11 yıllık kariyeri boyunca aynı formayı giydi – bugüne kadar.

 

26 yaşında bir e-spor çınarı, Alman oyuncu Dennis “HasuObs” Schneider, Mousesports’tan ayrıldı ve takımdaki 11 yıllık kariyerini noktaladı. Schneider, Mousesports’taki kariyerine Warcraft 3 ile başladı ve Starcraft 2 ile devam etti. Ama onun kariyeri henüz bitmedi. Rekabetçi oyunlarda yeni bir arenada onu görmeye devam edeceğiz: Heroes of the Storm.

 

Mart 2002’de kurulan Alman takım Mousesports, uzun ve zengin bir e-spor geçmişine sahip. Başta Counter-Strike takımı olarak ortaya çıkan bu oluşum çabucak büyüyerek birçok oyuna yayıldı ve sıkça Almanya’nın uluslararası alanda yetiştirdiği en iyi yeteneklere ev sahipliği yaptı.

 

Schneider bu ekibe henüz 15 yaşındayken, 2004 yılında katılarak onların Warcraft 3’te birçok lig şampiyonluğu almalarını sağladı, ardından Starcraft 2’ye geçerek Batı’da fırtına gibi esti ve kariyeri boyunca $100,000’den fazla ödül almayı başardı.

 

Schneider yalnızca bir süperstar değil, ayrıca mükemmel ve verimli bir profesyonel. Kariyeri boyunca yüzlerce etkinlikte rekabet ederek e-sporun gerçekten bir “kariyer” olabileceğini kanıtladı.

 

11 yıllık bu görev, muhtemelen bir oyuncuyu e-spor takımındaki geçmişi boyunca aktif mücadelede gördüğümüz en uzun süre. Marcus “Dyrus” Hill daha şimdiden solmaya başlamış bir emektar gibi duruyor, ve Schneider’ın bu başarısına yetişmesi için Team SoloMid’in üst koridorunu 7 sene daha koruması gerekiyor.

 

Schneider’ın kariyeri artık Heroes of the Storm’da “Well Met” takımıyla devam edecek, ve kendisini burada Alman profesyonel Protoss oyuncusu Giacomo “Socke” Thüs ile yeni bir arenada göreceğiz: Takım oyunu.

 

Tabii ki, Schneider’ın Mousesports’a dönebileceği ihtimali tartışılabilir: Heroes of the Storm takımları Mart ayında dağılmıştı. Ama şimdilik, Schneider o ikonik kırmızı mouse logosunu giymeyecek.

 

“On yıldan fazla bir süre boyunca, HasuObs takımımızın bir üyesiydi, bu benim bildiğim tüm profesyonel oyunculardan daha uzun” diyor Mousesports’un CEO’su Cengiz Tüylü. “Bizim işbirliğimiz daima saygı, güven ve dostluk üzerine kuruluydu ve Dennis, Mousesports bünyesinde gördüğüm en sevilesi kişiliklerden biriydi… Onun oyunculuğa ve takım arkadaşlarına olan bağlılığını daima hatırlayacağım. Onu bunca yıldan sonra Mouz’dan ayrılırken görmek üzücü, umarım HotS’taki yeni kariyerinde aynı başarıyı yakalayabilir.”

 

Takım, oyuncusunu Onur Listesi’ne (Hall of Fame) alarak onurlandıracak, o listede Counter-Strike efsaneleri Antonio “Cyx” Daniloski, Christian “Blizzard” Chmiel, ve Jonas “Johnny R” Bollack, Quake efsanesi Anton “Cooller” Singov, Schneider’ın Starcraft 2’deki takım arkadaşı Grzegorz “MaNa” Komincz ve daha birçok kişi var.

 

Elbette, bu Onur Listesi genellikle kariyerini kendi isteğiyle sonlandıran oyunculara ayrılıyor. Daha 26 yaşındayken Schneider’ın oynayacağı bir 11 yılı daha olmadığını kim söyleyebilir ki?

Kaynak: dailydot.com