Hearthstone özellikle yeni oyuncuların başlaması için oldukça pahalı bir duruma geldi, eski oyuncuların da durumdan etkilendiği bir gerçek. Özellikle bu anlamda ‘Legend’s of Un’goro’ eklenti paketi Legendary Quest kartları nedeni ile kötü bir üne sahip. Eklenti paketi basit deste varyasyonlarını denemeniz için bir çok Legendary’e sahip olmanız gerektiği hissi veriyor. Fakat kart paketleri için güzel haberler var.

Legendary Kartlar ve Hearthstone’un Pity Timer Özelliği

Değişikliklere değinmeden önce Heartstone’un Pity Timer ve kart açma oranlarından bahsedelim. Heartstone kart paketlerinden Legendary kart çıkma olasılığı %5.37, bunun anlamı ortalama 18.6 pakette bir Legendary açabilme olasılığı olması. Elbette ki şanslı olup art arda dört pakette Legendary kart açabilirsiniz, fakat ihtimaller sizden yana değil. Rakamlar doğrultusunda bir çok oyuncunun satın aldığı 50 Pre-order paketinden Legendary kart çıkma olasılığı 2.7.

Elbette istatistikler her zaman tam olarak doğru değildir, bir çok oyuncu oldukça şanssız paketler açabiliyor. Blizzard bu sorun için bir çözüm üretti, ‘Pity Timer’. Pity Timer ne kadar süre önce Legendary Kart açtığınızı anımsıyor ve belirli bir noktaya geldiğinizde Kart paketinizden garanti bir Legendary kart alıyorsunuz. Şu anki sistemde Epic ve Legendary kartlar için Pity Timer farklı çalışıyor, bu rakam Epic kartlar için 10 pakette bir iken Legendary kartlar için 40 paket.

Şimdiki sistemde bahsettiğimiz gibi oyuncular 50lik preorder paketlerinden 2.7 legendary alma olasığılına sahipler. Şanssız olduğunuz durumlarda bile Pity Timer sayesinde bir Legendary kartınız garanti. Fakat bu durum değişiyor.

Yeni Garanti Legendary Kart Sistemi

Blizzard’ın getirdiği ilk değişiklik her oyuncunun yeni setlerin ilk on paketinde bir Legendary kart açacak olması. Bunun anlamı ilk açacağınız 10 kart paketi için tek seferlik bir Pity Timer kazanacak olmanız. Bu sistemin güzelliği şimdiki Pity Timer sistemi ile bağlantılı olması, oyuncular 50 kart paketlik pre-order’dan yeni sistem ile birlikte şansız durumlarda bile 2 garanti Legendary kart açacaklar.

Uzun dönemde bu durum oyuncuların kart koleksiyonlarında büyük değişikliklere sebep olmayacaktır. Fakat yeni bir sete başlamak için oldukça güzel olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu durum yeni oyuncular ve yeni set almak isteyen eski oyuncular içinde oldukça çekici olacağa benziyor.

Blizzard’ın bu sistemi ileri tarihlerde getireceği bir yama ile eski setlere de uygularsa oldukça güzel bir değişiklik olacaktır. Hem yeni oyuncuların setlerini genişletmeleri için bir fırsat oluşturup hem de eski oyuncuları mutlu edecek bir değişiklik olabilir.

Artık Kopya Legendary Olmayacak

Bundan sonra açtığınız Legendary kart sahip olmadığınız bir Legendary kart olacak. Bu bütün oyuncuların koleksiyonları için büyük bir değişiklik olacak. Bundan sonra kart paketini açıp sarı parıltıyı gördüğümüzde ‘400 Dust geldi’ tepkisini vermeyeceğiz gibi görünüyor.

Bu tarz değişiklikler Heartstone’un günümüz oyun dünyasında hayatta kalabileceğine beni inandırıyor. Özellikle geçtiğimiz altı ay içerisinde oyun oldukça büyük eleştiriler aldı. Eleştirilerin bir kısmı Metanın gittiği nokta olsa da en önemli eleştiri oyunun özellikle yeni oyuncular için çok pahalı olması üzerineydi.

Bu değişiklikler kağıt üzerinde büyük görünmese de uzun dönemde oyuncular eskisi kadar Legendary çıkarmak zorunda olmayacaklar.

Bunların Anlamı Nedir?

“Microtransaction” son zamanlarda benim adıma oyundaki en büyük problemlerden, bu değişikler sayesinde yeni oyuncular için durumun düzeleceğini düşünüyorum. Umarım bu tarz yeni oyuncu ve oyuna geri dönmeyi düşünen oyuncu dostu değişiklikler daha sık karşımıza çıkar.