Bildiğimiz gibi Hearthstone oyununda oyunu iyi oynayabilmek kadar oyunda iyi desteler yaratmak da önemlidir. Blizzard başlangıç seviyesindeki oyuncuların daha iyi desteler yaratabilmesi ve kartlar arasındaki sinerjiyi daha iyi hissedebilmeleri için deste oluşturmaya yeni bir özellik getiriyor: Deck Recipes (Deste Tarifleri)

İster oyuna yeni başlamış bir oyuncu olun, ister deneyimli bir Hearthstone oyuncusu olun, herkesin yararlanacağı bu özellik artık My Collections tabında yerini alacak. Yeni bir deste yapmak için class’ınızı seçtikten sonra her classtan size bir classic (klasik), iki tane de themed (temalı) deste önerisi sunacak olan oyunda isterseniz bu desteleri doğrudan seçerek oyuna hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Klasik desteler basic ve classic setlerden oluşan kartları içerecek destelerden oluşurken, temalı desteler daha çeşitli kartların belirli bir sinerjiyle bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş olacak.

Blizzard’ın konuyla ilgili verdiği temalı örnek desteler şu şekilde;

Empowered Spells: Malygos’u kullanarak kart çekme ve spell hasar mekaniklerini içeren sinerjik kartlara sahip bir rogue destesi.

Deathtrap: Trap spellerini kullanarak tahta kontrolünü ele geçirmeye odaklı control oyunculuğa yatkın sinerjik kartlara sahip bir hunter destesi.

Murlocs Unleashed: Murloc minionları ve bunların bufflanmasını sağlayan spelleri içeren agresif sinerjik kartlara sahip bir shaman destesi.

themed decks

 

Peki ya kartım yoksa?

Blizzard buna da bir çözüm bulmuş. Eğer verilen hazır destelerde eksik kartlarınız varsa bir arayüz oluşturulmuş durumda ve eksik kartlarınızın yerine koyabileceğiniz kartları oyun sizin için önerebiliyor.

oner

Blizzard’ın getirdiği bu özellik ile birlikte hem deste hazırlamakta zorlanan yeni oyuncular için hem de farklılıklar arayan deneyimli oyuncular için bir deste oluşturma tabanı hazırlamış oldu. Ayrıca yapımcılar önerilen destelerin, bu baharda gelecek Standard Format ayrımına da uygun olarak üretileceğinin müjdesini verdiler.

Bu geliştirmenin bizleri daha çeşitli destelere sahip bir meta yerine daha tek düze bir metaya götürüp götürmeyeceği konusunda şüphelerimiz olsa da yeni oyuncuların deste oluştururkenki kart sinerjisini kavramalarında yardımcı olacağını yadsıyamayız.