Toplam 48 ülkenin takımlarının mücadele ettiği, 332.000 dolar ödül havuzuna sahip, Hearthstone Global Games’in kazananı belli oldu.

48 ülkenin amansız mücadelesi sonunda, 15. Haftanın sonuna geldiğimizde sona kalan 4 takım belli oldu. Yarı final ve Final maçları GamesCom’da oynandı.

İlk 4’e kalan takımlara şöyle bir göz atalım:

Ukrayna

Ukrayna’yı temsilen, Hearthstone’un en bilinen isimleri bir araya toplandı. Takımın lideri diye de nitelendirebileceğimiz, Alekansdr “Kolento” Malsh ile birlikte takımda, Eugene “Neirea” Shumilin, Artem “DrHippi” Kravets ve Mykola “NickChipper” Velychko yer aldı. Kolento ve Neira kendilerini profesyonel arenada birçok kez kanıtlamış oyuncular. Bu oyuncuların yanı sıra “NickChipper”’ı Hunter uzmanı diye adlandırabiliriz. DrHippi ise geçen yıl Hearthstone World Championship finallerine kalarak, ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu kanıtlamış oldu.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti takımının lideri ise Magic the Gathering oyunundan da tanıdığımız, Hearthstone’da yaptığı yenilikçi desteleriyle tanınan, gerçekten yeteneğini birçok kez ispatlamış, Stanislav “StanCifka” Cifka. StanCifka ile birlikte Çek Çumhuriyeti Milli takımında, önceki senenin Hearthstone Championship Tour yarışmacısı Mikulas “Pokrovac” Dio, Profesyonel arena hakkında bolca bilgisi olan Petr “CzechCloud” Zalud ve Jaromir “JaraVyskocil” Vyskocil yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri

Takım açıklandığından bu yana turnuvanın favorisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı’nın kadrosunda ise, önceki senenin Hearthstone World Championship Tour’un şampiyonu James “Firebat” Kostesich ile birlikte, William “Amnesiac” Barton, David “Dog” Caero ve Edwin “HotMEOWTH” Cook yer aldı. Bahsedilen oyuncuların her biri birçok Major turnuvada ilk 8’e kalmayı başarmış oyuncular. Profesyonel başarılarının yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri’nin oyuncuları aynı zamanda canlı yayınları ile kendi hayran kitlelerini oluşturuyorlar.

Güney Kore

Meksika Milli Takımı’nı 3-0 yenerek ikna edici bir şekilde yarı finale çıkan Güney Kore’nin kadrosu ise şu şekilde; 2016 Asia-Pacific Bahar ve Summer Championships’i arka arkaya kazanan Ilmook “handsomeguy” Kang ile birlikte, World Championship’te ilk 8’e kalan, Hakjun “Kranich” Baek ve yeteneğini ispatlamış, Sanghyeon “DDaHyoNi” Baek ve Cho “Flurry” Hyun Soo yer aldı.

Best-of-seven formatında oynanacak turnuvada, ilk 4 maçını kazanan takım, maçın galibi sayılacak. Takımlar 9 Hearthstone Class’ından en az 1 deste barındırmış olacaklar. Belirtilen destelerin 2’si oyuncuların oynamayı tercih ettiği desteler olacak iken, kalan 1 deste ise, “Ace Deck” olarak adlandırılıyor. Olası bir beraberlik durumunda, Takım kaptanları, seçtikleri “Ace Deck” ile galibiyet için mücadele edecekler.

Yarı final eşleşmeleri ise şöyle:

  • Amerika Birleşik Devletleri – Çek Cumhuriyeti
  • Güney Kore – Ukrayna

Yarı Finaller

 Yarı finallerin ilk maçı Güney Kore, Ukrayna arasında oldu. Ilk maçta Kolento, Taunt Druid ile Flurry’nin Jade Druid’ini 1-0 yenerek, Ukrayna adına ilk galibiyeti almış oldu. İkinci Maç’ta Kranich, Evolve Shaman ile Neira’nın Kontrol Mage destesini 1-0 yenerek, skoru eşitlemiş oldu. 3. Maçta Hunter uzmanı NickChipper, Ddahyoni’nin Kontrol Paladin’ini 1-0 yenerek, Ukrayna’yı tekrar öne geçirmiş oldu. DrHippi, Handlock Mirror’ında Handsomeguy’ı yenerek skoru 3-1’e getirmiş oldu. Umutları yavaş yavaş solan Güney Kore’de bir sonraki maçta handsomeguy, Pirate Warrior Mirror’ında Neira’yı 1-0 yenerek, hiçbir şeyin bitmediğini göstermeye çalıştı. Bir sonraki maçta DrHippi, Murloc Paladin ile Kranich’in Quest Mage’ini yenerek, Ukrayna’nın adını finallere yazdırmayı başardı.

Yarı finallerin ikinci maçına girerken Amnesiasc’ın CzechCloud’a şans dileyip, Çeklerin şansa ihtiyacı olduğunu belirterek, Amerika Birleşik Devletleri’nin ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Serinin ilk maçında, JaraVyskocil, Jade Druid ile Dog’un Evolve Shaman’ını yenerek, Çekleri 1-0 öne geçirmiş oldu. Firebat, Murloc Paladin ile Pokrovac’ın Pirate Warrior’unu yenerek, skoru eşitlemiş oldu. Bir sonraki maçta, CzechCloud, Evolve Shaman ile HotMEOWTH’un Jade Druid’ini yenerek, Ukrayna’ya bir galibiyet daha getirdi. Amnesiasc, Secret Mage ile StanCifka’nın Miracle Rogue’unu yenerek, bir kez daha skoru eşitlemiş oldu. Pokrovac, StanCifka’nın yaptığı Big Priest destesi ile Firebat’in Pirate Warrior’unu mağlup ederek, bir kez daha Çekleri öne geçirmiş oldu. Bir sonraki maçta, Dog, Dragon Priest ile JaraVyskocil’in Murloc Paladin’ini yenerek, skoru eşitlemiş oldu ve serinin “Ace Match” ile sonlanacağını belirlemiş oldu. Böyle çekişmeli bir seriye de “Ace Match” yakışırdı. “Ace Match”’de StanCifka, Tempo Mage ile Amnesiasc’ın Miracle Rogue’unu yenerek, Çek Cumhuriyeti’ni finallere taşımış oldu. Maçın başında Amnesiasc’ın Çeklere dilediği şansa, Amerika Birleşik Devletleri’nin ihtiyacı olduğunu da görmüş olduk.

Final Maçı

 Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında oynanacak büyük final’in ilk maçı, Kolento ile JaraVyskocil arasındaki maç ile başladı. Kolento, Evolve Shaman ile JaraVyskocil’in Murloc Paladin’ini yenerek, Ukrayna adına ilk sayıyı almış oldu. İkinci maçta, Pokrovac, Pirate Warrior ile Neirea’nın Kontrol Mage’ini yenerek skoru eşitlemiş oldu. Hunter uzmanı NickChipper, bu maçta Hunter yerine, Highlander Priest’i tercih ederek, CzechCloud’un Evolve Shaman’ını mağlup etmeyi başardı ve skoru 2-1’e taşımış oldu. Bir sonraki maçta, Kontrol Warlock, StanCifka’nın ellerinde adeta şaha kalktı. 1 Can’dan maçı çeviren StanCifka, DrHippi’nin Paladin’ini yenerek, skoru 2-2’ye taşıdı. Pokrovac, yine StanCifka’nın yaptığı deste olan BigPriest ile oynayarak, Neirea’nın Pirate Warrior’unu yenmeyi başardı ve Çek Cumhuriyeti’ni seride 3-2 öne geçirmiş oldu. JaraVyskocil, Jade Druid ile DrHippi’nin Kontrol Warlock’unu yenerek, Çek Cumhuriyeti’ni 4-2’lik skorla turnuvanın galibi yapmış oldu.

DijitalSporlar ekibi olarak, Çek Cumhuriyeti’ni tebrik ediyoruz.

Ödül havuzuna ve takımların ne kadar kazanmış olduğuna da kısaca bir göz atalım;

Sıralama$ Amerikan Doları
Takım
 1.60.000$Çek Cumhuriyeti
 2.40.000$Ukrayna
 3.-4.20.000$Güney Kore
ABD