Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Blizzard Hearthstone’a Standart adında yeni bir format getirmiş böylece güçlü kartların hegemonayasından meta’yı kurtarıp bizleri daha değişken bir metaya kavuşturmuştu.

Özellikle diğer kart oyunlarına baktığımızda kart sayısının çoğalması ile birlikte bir çok yeni format’ta oyuncuların beğenisine sunuluyor. Bugün bu formatlardan 5 tanesini araştırıp sizler için derledik.

Hearthstone’da hangi formatların olmasını beklerdiniz?

Papuer

Bu format sadece basic ve classic set’teki kartların kullanılabilerek oluşturulan destelerin kullanıldığı format. Yani bir çeşit Vanilla Hearthstone havası. Oyuna ilk günlerinden bu yana oynayanların zaman zaman özlediği bir format olabilir. Sadece sınıf tasarımının ön planda olacağı bu format, çok kötü bir fikir gibi durmuyor.

Mashup

Bu formatta organizatörler veya kural koyucular hangi setlerin decklerde kullanılabileceğine izin verir ve birbirinden değişik metaların oluşmasını sağlar. Bu belki şimdi değil ama bir 5 sene sonra bir çok kart ve set arasından seçim şansı vereceği için çok zevkli bir format haline gelecektir. Düşünsenize 2019 yılında çıkmış yeni bir set ile GvG kartlarını aynı destede oynayabildiğinizi.

Block Constructed

Genelde Magic’te kullanılan bu kural ile oyunun belli bir zamanında hüküm süren deck kuralları ve formatı ile oynayabiliyorsunuz. Mesela bu sene bildiğiniz gibi Hearthstone’da Kraken Yılı ve kuralları bu sene ve geçen senenin kartları ile birlikte, Basic ve Classic setlerdeki kartlar. Bu kurallar çerçevesinden bundan bir kaç yıl sonra bu yılın kurallarını oynadığınızı düşünün. Nostaljik bir havası olacağı kesin.

Cube Draft

Decke koymak için seçilecek kartların belirli bir seviyede seçileceği arena draftına benzer şekilde 3 karttan birini seçerek yapılan bir format. Normal arenadan farkı tamamaen çöp olan bazı kartların (Totemic might gibi) seçimde kullanılmıyor olacak olması.

Peasant

Magic’te kullanılan bu format ise destenize alınan kartların görülme sıklığına göre kurallarının belirlenmesi üzerine dayalı bir format. Aynı futbol takımlarında bulunan yabancı kısıtlaması kuralı gibi destenizde mesela 5 ten fazla rare kart bulunmamasını isteyecek kurallara sahip olacak olan format.