Bir sonraki yama ile birlikte seçim lobilerine büyük yenilikler geliyor. Kozmetik düzenlemeler yanında oyun başladığından beri en çok istenen özelliklerden birisi de ekleniyor, Hero Ban.

Hots topluluğunda dereceli oyuna dair çok fazla tartışma söz konusu, Blizzard ekibi ise bu konuda topluluğun istediklerini vermek için elinden geldiğince çalıştığını belirtiyor. Bu yama ise, bahsi geçen çalışmaların başladığının habercisi niteliğinde.

Yeni Seçim Lobisi

1JJU9RR6PNUV1458264280421

Şu an kullandığımız seçim lobisinin oyun haritasını yeteri kadar belirgin göstermediğini söyleyen geridönüşler aldık. Bunu düzeltmek adına, oyuna girdiğiniz anda oynayacağınız haritanın tam ekran görseliyle, hoşgeldin mesajıyla ve hatta sesli harita anonsuyla karşılanacaksınız.

Bunun dışında, seçim ekranını görsel olarak elden geçirdik. Yeni arkaplan görseli, animasyonlu karakter modellemeleri ve portreleri, yenilenmiş seçim animasyonları ve hızlıca seçeceğiniz karakteri bulmak için çeşitli metodlar bu yamayla beraber karşılaşacağınız yenilikler arasında.

Karakterinizi Hızlı Bulun

Aldığımız bir diğer geribildirim ise, seçim ekranında istenilen karakterin zor bulunup seçildiği yönünde – özellikle takım arkadaşlarıyla takım kompozisyonuna dair yapılan konuşmalar sonunda sıkıştırılan son dakika seçimlerinde. Gelin beraber değişikliklere göz atalım.

L4LO88ERNORI1458264280158

Yeni animasyonlar ve görseller haricinde en çok göze çarpan yenilik “favoriler” satırı. En çok kullandığınız 8 karakterleri, oyucu profilinizde bulunan “Karakter Koleksiyonu”(Hero Collection) sekmesinden bu satıra koyarak, fazlasıyla kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Bu karaterleri sizin belirlemediğiniz durumda ise, en yüksek seviyeye sahip 8 karakteriniz, bu satırı dolduracak.

Ek olarak, favoriler satırının üstünde bulunan butonlar, karakterleri rollerine göre sıralamanıza, arama butonu ise isim, kaynak evren gibi anahtar kelimelerle arama yapmanızı sağlayacak. Ayrıca yeni “hepsini gör” butonuna tıklayarak, sayfa başına 48 karakterin gözüktüğü alfabetik sıralı ve çok daha büyük görselli paneli açabilirsiniz.

Karakter Ban Geliyor!

Karakter havuzunun büyümesiyle ve oyuncuların e-spor yayınlarına olan ilgisinin artmasıyla, toplulukta karakter ban gereksinimine dair bir çok tartışma gördük. Bu konuda size katılıyor ve bir sonraki yamada karakter banlarını, dereceli ve özel oyunlara ekliyoruz!

4HS51YZZOLO81458264280147

Dereceli oyunlar resmi Heroes of the Storm turnuvalarında kullanılan”Mid Ban” metodunu kullanacak. Bu metod takım başına 2 ban hakkı veriyor ve ilk banlar karakterler seçilmeden önce yapılıyor, ikinciler ise üçüncü karakter seçiminden sonra yapılıyor.

Yazı tura atışını kazanan takım ilk ban hakkını kazanacak ve en yüksek eşleme puanına(MMR) sahip oyuncu takımı adına karakter banlama yetkisine sahip olacak. Bu oyuncunun lobideki karakter portresinde bir adet taç ikonu bulunacak.

Her takım ilk ban aşamasında 45 ikinci ban aşamasında 30 saniye süreye sahip olacaklar. Süre bitiminden önce tam bir seçim yapılamazsa ve gölgeli seçim yapılmış bir karakter varsa, otomatik olarak ban seçimi yapılacak fakat hiç bir seçim söz konusu değil ise takımın ban fazı atlanacak.

Karakter seçim aşamasını olabildiğince hızlı ve etkili bir halde tutmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple eklenen ban süreleriyle beraber karakter seçim sürelerini 45 saniyeden 30 saniyeye düşüreceğiz, böylelikle olabildiğince çabuk Nexus’ a giriş yapabileceksiniz.

Özel Oyunlardaki Ban Sistemleri

Özel oyun lobilerinde oynamayı tercih edenleri de unutmuyor ve tabi ki ban sistemini bu oyun moduna da getiriyoruz, hatta aralarında seçim yapabileceğiniz bir kaç sistem bile mevcut.

  • Not Using Bans: Klasik sistem, ban fazı yok.
  • One Ban: Karakter seçiminden önce tek ban fazı olan sistem.
  • Two Bans: Karakter seçiminden önce iki ban fazı olan sistem.
  • Mid Ban: Dereceli oyunlarda kullanılan ban sistemi.

Ban sistemi seçimi yapıldıktan sonra lobi sahibi, iki takımdaki istediği oyuncu boşluğuna taç ikonu koyarak, takımın ban seçimini yapacak kişileri belirler. Oyuncular hazır olmasıyla beraber lobi sahibi oyunu başlatabilir ve seçim ekranı seçilen sisteme göre gelir.

Güncellenen Dereceli Oyun Ön Gereksinimleri

Dereceli oyunlara ban sistemi gelmesiyle beraber, ön gereksinimlerini de yeniden düzenlemek zorunlu oldu. Örneğin sahip olduğunuz 10 karakterin sıra size gelene kadar seçilmiş veya banlanmış olması istenmeyen bir durum!

Bununla beraber, dereceli oyunlar için minimum karakter gereksinimini 14 karaktere çıkarıyoruz. Bu gereksinime, sahip olduğunuz karakterler ve haftalık rotasyondaki 5. seviye veya üstü karakterler dahil olacak ve oyunlarda seçilebilir olacak. Bu değişimle beraber, dereceli oyunlardaki karakter seçimlerinde oyuncuları daha deneyimli oldukları karakterlere yönlendirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca, dereceli oyunlardan oyuncu seviye gereksinimini kaldırıyoruz, yani artık dereceli oyunlara girmek için 30. seviyeye gelmiş olmanız gerekmiyor. Son olarak ise oyundan çıkma cezası alan oyuncuların, bu cezaları takım ligi modunda geçerli olmayacak.