Alışkın olduğunuz kuralları görmezden gelip, belli bir konsept çerçevesinde rakiplerinize saldırdığınız Brawl modu, sonunda Heroes of the Storm‘a da geliyor. Daha önce Hearthstone‘da Tavern Brawl ve Overwatch‘da Weekly Brawl adıyla gördüğümüz sistem, Heroes Brawls adıyla devreye giriyor.

Tıpkı diğer Blizzard oyunlarında olduğu gibi, çeşitli kısıtlamalar ve değiştirilmiş mekanikler ile oynanacak olan Brawl modu hakkında yapılan açıklama şu şekilde: “Bir hafta herkesin Nova olarak oynadığı ve Snipe yeteneğinin anında rakibi öldürdüğü bir oyun iken, öbür hafta normal takımların yalnızca tek bir koridor üzerinde gerçekleştirdiği bir mücadeleye dönüşebilir. Yalnızca büyü kullanıcılarını seçip, en iyi büyücünün kim olduğunu diğer insanlara gösterebilirsiniz. Bir sürü Heroes Brawl versiyonu mümkün ve her biri diğerinden daha farklı olacak.

Açıklamada söylenenlerin yanı sıra, ileride karşılaşacağımız bazı Heroes Brawl modları ve isimleri de açıklandı:

  • Hammer Time: “Bütün takım oyuncular Sgt. Hammer kahramanı ile oynayacak – kahramanın hızlandırıcıları her zaman aktif haldeyken! Düşman üssünü yoketmek mümkün değil, yani kuleleri ele geçirmek tüm amacınız!”
  • Punisher Arena: “Düşman kahramanları ve Punisher’ları öldürerek puan toplamanız gerek. 100 puana ulaşan ilk takım kazanır!”
  • Lost Cavern: “Standart oyun modu, fakat yalnızca tek bir koridora sahipsiniz. Sürekli düşman ile yüzyüze olduğunuzda, oyun biçiminiz nasıl etkilenecek?”

Bu modda üç farklı türden savaş alanı olacak. Farklı değişkenler tarafından etkilenmiş standart savaş alanları, tamamen yeni arenalar ve tek koridorlu savaş alanları. Bunların hepsi de Heroes Brawl için özel olarak tasarlanmış olacak. Blizzard tarafından yapılan açıklamada “ciddi sayıda” değişken ile modifiye edilecek oyunların “Heroes of the Storm’u oynama biçiminizi tamamen değiştirecek biçimde yeni ve şaşırtıcı etkilere sahip olacağını” söyleniyor. Kahraman seçme biçimi de her hafta farklılık gösterebilecek. Bir hafta sabit bir kahramanı seçmek zorundayken, öbür hafta kısıtlı bir listeden seçim yapabilir ya da tamamen rasgele bir kahramanı oynamak zorunda kalabilirsiniz. Her hafta en az 3 Heroes Brawl oynayan oyuncular, portre ve oyun içi altın gibi ödüllerin sahibi olacak.

Heroes Brawl modunun 10 Ekim tarihinde PTR’da açılması bekleniyor. Normal oyuna geliş tarihi olarak ise 17 Aralık.