Blizzard’ın MOBA türüne farklı bir yaklaşım sunan oyunu Heroes of the Storm için yeni güncellemesi yayınlandı. Güncelleme yeni kahramanlar, savaş alanları, karakter kostümleri ve “Machines of War” etkinliği ile birlikte geliyor.

Daha önce Diablo temalı bir etkinlik ile karşımıza çıkan HotS, bu defa Starcraft evreni temalı eklentiler sunuyor. Yeni açılan savaş alanı Braxis Holdout, Zerg kuvvetleri üzerinde deneyler yapan Dominium’un kontrolündeki bir gezegende geçiyor. Bu haritada ana görev, belli zamanlarda ortaya çıkan iki noktayı ele geçirip, kendi bölgenize daha fazla Zerg askeri toplamak. Doğru zaman geldiğinde, elinizde bulunan Zerg kuvvetlerini düşmanın üzerine salıp, zafere bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Yeni harita ile birlikte, Starcraft 2 evreninden bir kahraman da Nexus’a adım atıyor. Starcraft II: Legacy of the Void’de karşılaştığımız Alarak, shop üzerinden satın alınıp kullanılabilir durumda. Suikastçi sınıfından olan Alarak, yüksek hasar verme kapasitesi ve düşmanlarına atabildiği silence gibi özellikler ile, rakiplerine zorlu anlar yaşatacak gibi gözüküyor.

Yeni güncelleme ile birlikte Xel’naga Artifact Hunt adı verilen özel bir etkinlik de düzenleniyor. Bu etkinlikte SCV ünitenizi koruyup, artifact parçalarını toplamasına yardım etmeniz gerekiyor. Günlük quest olarak gelen bu etkinlikte, SCV ve artifact parçalarının ortaya çıkma şansı %50 olarak belirlenmiş. 18 Ekim’e kadar 150 parça toplamayı başaranlar Xel’naga Artifact portresini de kazanabilecek.

Yeni güncelleme ile Blizzard tüm oyuncularına da bir hediye sunuyor. Oyuna giriş yaptığınızda yeni bir kahraman veya 4000 gold kazanma şansı yakalıyorsunuz. Güncelleme sonrası oyuna giriş yapan oyuncular Anub’arak, Thrall veya Tyrande arasında bir seçim yaparak, bu kahramana ücretsiz olarak sahip olabiliyor. Eğer elinizde 3 kahraman da varsa, Nazeebo, Sonya veya Uther kahramanlarını seçme şansınız oluyor. Eğer bu 3 kahraman da sizde varsa, ücretsiz olarak 4000 gold hediye ediliyor.

Güncelleme ile birlikte shop üzerinden satın alınabilecek yeni kostümler ve paketler de eklendi. Machines of War isimli paketin içerisinde, Alarak ve kostümlerinin yanı sıra, farklı Starcraft temalı ürünler de bulunuyor.Kerrigan, Rexxar ve The Butcher için eklenen Starcraft temalı kostümlerin dışında (eğer sahip değilseniz bu kahramanları da bulunduruyor), Obsidian Cyberwolf ve Ghost Speeder isimli iki yeni binek bulunuyor. Paket 18 Ekim tarihine kadar satışta olacak. The Obsidian Cyberwolf bineğine ise yalnızca bu paket ile sahip olunabiliyor. Satışta bulunan Cloud Serpent ve Cyberwolf artık satın alınamaz iken, Demonic Hellsteed ve Blackheart’s Doubloon tekrar satışa sunuluyor.

Etkinliğin ilk dönemi gelen yenilikler bunlar. İlerleyen zamanlarda “Warhead Junction” isimli yeni bir savaş alanı gelecek ve Overwatch’dan tanıdığımız Zarya’da Nexus’da boy gösteren isimler arasında yerini alacak.