B grubu mücadeleleri 3 Mart’ta başladı. Bu grupta bulunan takımlar ise Bulgar ekibi E-Frag.net, Polonya ekibi Virtus.Pro, Brezilya ekibi Tempo Storm, Fransız ekibi EnVyUs, Danimarka ekibi Astralis ve Ex-Titan takımının yeni anlaşmış olduğu FaZe Clan.

Bu grubun ilk iki maçı ise EnVyUs – Astralis ve E-Frag.net – FaZe arasında oldu. İlk gün oynanmayan tek harita olan de_train‘de karşı karşıya gelen EnVyUs ve Astralis ekipleri bize bugün de güzel mücadeleler izleyeceğimizi hissettirdiler. Maçın ilk yarısı 12-3 Astralis üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda ise EnVyUs, maça ortak olmayı denedi ancak Astralis ilk maçından 16-11 üstünlük ile ayrılmasını bildi. E-Frag.net – FaZe karşılaşması ise de_cache haritasında oynandı. FaZe takımı turnuvaya iddialı bir giriş yapmasını becerdi ve ilk yarısını 11-4 önde bitirdiği karşılaşmayı, 16-5 kazandı ve ilk maçında ilk galibiyetini aldı.

Üçüncü ve dördüncü karşılaşmalar ise Virtus.Pro – Astralis ve Tempo Storm – E-Frag.net takımları arasında oldu. Virtus.Pro – Astralis mücadelesi de_overpass haritasında oynandı ve ilk yarısı 10-5 Astralis üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarıyı önde tamamlayan Astralis, maçı 16-6 kazandı ve turnuvaya en hazır gelen takımlardan biri olduğunu gösterdi. Tempo Storm – E-Frag.net maçı ise de_inferno haritasında oynandı. Cloud9’ı eleyerek buraya gelme hakkı kazanan Tempo Storm takımı, Bulgar rakibine karşı ilk yarıyı 9-6 geride tamamladı. İyi bir geri dönüş yaparak maçı 16-13 kazanan Tempo Storm, ilk maçında ilk galibiyetini almayı başardı.

Beşinci ve altıncı maçlar ise FaZe – Tempo Storm ve EnVyUs – Virtus.Pro maçları oldu. FaZe – Tempo Storm maçı de_dust2 haritasında oynandı. Tempo Storm takımı ilk yarıyı 10-5 önde tamamladı. İkinci yarı FaZe takımı haritadaki baskısını arttırdı ve maç 15-15 biterek uzatmaya gitti. Uzatmalarda ise FaZe rakibine çok şans tanımadı ve maçı 19-16 kazanarak ikide iki yaptı. EnVyUs – Virtus.Pro maçı ise de_cache haritasında oynandı. Virtus.Pro maçın ilk yarısını 11-4 önde tamamladı, maçın ikinci yarısında EnVyUs bir geri dönüş yaparak durumu 15-14’e kadar getirse de Virtus.Pro son eli alarak maçı 16-14 kazandı.

Yedinci ve sekizinci karşılaşmalar EnVyUs – FaZe ve Astralis – E-Frag.net karşılaşmaları oldu. EnVyUs – FaZe karşılaşması de_train haritasında oynandı. İlk yarıyı 10-5 önde bitiren EnVyUs, maçı da 16-12 kazanmasını bildi. Astralis – E-Frag.net karşılaşması ise de_mirage haritasında oynandı. Astralis ekibi, rakibine çok şans tanımadı ve ilk yarısını 11-4 önde tamamladığı maçı 16-5 kazanarak 3. galibiyetini aldı.

Dokuzuncu ve onuncu karşılaşmalar FaZe – Astralis ve Virtus.Pro – Tempo Storm karşılaşmaları oldu. FaZe – Astralis karşılaşması de_inferno haritasında oynandı. İlk yarıyı 14-1 ezici üstünlük ile önde bitiren Astralis takımı maçı da 16-5 kazandı ve dörtte dört yaptı. Virtus.Pro – Tempo Storm maçı ise de_cobblestone haritasında oynandı. Tempo Storm ilk yarıyı sürpriz bir şekilde 13-2 önde tamamladı. Maçı da 16-9 kazanan Brezilyalılar üçüncü maçlarında ikinci galibiyetlerini aldılar.

Tempo Storm oyuncusu Lucas

On bir ve on ikinci karşılaşmalar ise E-Frag.net – Virtus.pro ve EnVyUs – Tempo Storm maçlarıydı. E-Frag.net – Virtus.pro maçı de_overpass haritasında oynandı. İlk yarıyı 11-4 önde tamamlayan Virtus.Pro, maçı da 16-9 kazandı. EnVyUs – Tempo Storm takımları ise kozlarını de_mirage haritasında paylaştılar. Turnuvanın sürpriz takımlarından olan Tempo Storm ilk yarıyı 10-5 önde tamamladı. Maçı da 16-7 kazanan Tempo Storm, son maçlar oynanmadan üst tura çıkmayı garantiledi.

Grubun son üç maçı ise şu şekilde oldu: Virtus.Pro – FaZe, EnVyUs – E-Frag.net ve Astralis – Tempo Storm. Virtus.Pro – FaZe karşılaşması de_mirage haritasında oynandı. Kazanan takımın bir üst tura çıkma kazanacağı bu karşılaşmada, Virtus.pro ekibi ilk yarıyı 8-7 önde tamamladı. Maçı ise 16-13 kazanan Virtus.pro, bir üst tura çıkmaya hak kazandı. EnVyUs – E-Frag.net karşılaşması ise de_cache haritasında oynandı. Elendiği bir önceki tur sonuçlarıyla belli olan EnVyUs takımı ilk yarıyı 10-5 önde tamamladı ancak E-Frag.net maçın ikinci yarısında oyuna ortak oldu ve maç 15-15 eşitlik ile uzatmaya gitti. İlk uzatmaların sonucu 18-18 oldu ve maç bir uzatmaya daha gitti. İkinci uzatmalarda ise gülen taraf E-Frag.net oldu. EnVyUs’ı 22-19 yendiler ve gruptaki son maçlarında ilk galibiyetlerini aldılar. Grubun birincilik mücadelesini izlediğimiz Astralis – Tempo Storm maçı ise çok güzel bir mücadeleye sahne oldu. de_cache haritasında oynanan bu karşılaşmanın ilk yarısını Astralis 13-2 önde tamamlayarak bu turnuvaya ne kadar hazır geldiklerini gösterdi. İkinci yarıda ise Tempo Storm, ilk defa böyle büyük bir turnuvada yer almasına rağmen müthiş bir direnç gösterdi ancak Astralis’in maçı kazanmasına engel olamadı ve maçı 16-12 kaybetti.

B grubu puan durumu ise şu şekilde oldu:

Grup BPWLWRLR
1.Astralis5508039
2.Tempo Storm5327674
3.Virtus.Pro5326368
4.FaZe5236569
5.E-Frag.net5145483
6.EnVyUs5146182

Grup aşamaları sonucunda tek namağlup takım Astralis, galibiyet alamayan tek takım ise TheMongolz oldu. Turnuvada kalan maçlar ise şu şekilde:

iem katowice kalan