İngiltere’de eSpor’u geliştirmek için girişimlere başlandı. Bu ekibin ilk yapacağı iş ise Ulusal Antrenman Merkezi kurmak olacak.

Birleşik Krallık eSpor Birliğine resmi olarak destek çıkma kararı alan İngiliz Hükümeti’nin amacı yeni yetenekleri keşfetmek ve hali hazırda bulunan oyuncuları destekleyip, rekabetçi ortamda daha büyük başarılar elde etmek. Kuruluşu bugün resmileşen bu oluşuma Birleşik Krallı İş Sekreteri Sajid Javid destek olacak ve bu oluşum İngiltere’de eSpor’un devlet kolu olarak hareket edecek.

Bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak işleyişine devam edecek olan bu birliğe, oyun endüstrisine hakim olan Andy Payne önderlik edecek ve Chester King bu oluşumun CEO’su olacak. Ana binası Pinewood Stüdyolarında bulunacak ve kültür, medya ve spor bakanlığı ile beraber çalışacak.

Bu birliğin esas amacı ise “eSpor sahnesinde Birleşik Krallığı ilerilere taşımak, yetenekli oyunculara destek olmak, şu an profesyonel sahnede yer alan oyuncuları desteklemek ve gelecekte de şampiyonlar çıkarmak için gerekli olan alt yapıyı hazırlamak” olarak açıklandı.

İngiliz Hükümeti bu oluşumdan önce de eSpor ile uğraşıyordu. Bunun en güzel örenklerinden biri ise bu yaz Rio’da yapılacak olan “olimpiyat stili eSpor turnuvasına” destek çıkması. Turnuvada oynanacak oyunların ve katılacak takımların yakın bir tarihte açıklanmasını bekliyoruz.

Pinewood Stüdyolarının iş geliştirme müdürü olan Jules Robinson bu konu hakkında şunları söyledi: ” Birleşik Krallık eSpor Birliğinin kurulması çok önemli bir olay. Bu gelişme ile Birleşik Krallıkta eSpor’un çok daha hızlı gelişeceğini ve gelecekte çok daha büyük bir hal alacağını düşünüyorum. Pinewood olarak bu işin bir parçası olmaktan çok heyecanlıyız, ilk hedefimiz olan Ulusal Antrenman Merkezi’nin kurulması ile İngiltere’nin çok daha oturaklı olarak bu işe devam edeceğine inanıyoruz ve gelecekte bir sürü şampiyonun yetiştirilmesinde pay oynayacağımıza inanıyoruz.”

“Birleşik Krallıktaki bütün spor oluşumlarının büyük bir hayranıyım ve şuna inanıyorum ki eğer bu organizasyonun altında bir araya gelebilirsek, hem profesyonel hem de amatör oyunculara büyük bir katkıda bulunabileceğimize inanıyorum” diyen Andy Payne, şunları da ekledi “Şu an eSpor’un en heyecan verici dönemlerinden birini yaşıyoruz. Bu dönemde böyle güzel bir oluşumun gerçekleşiyor olması, Birleşik Krallıkta eSpor’un temellerinin çok daha sağlam olmasını sağlayacaktır”

Önümüzdeki üç ay içinde Birleşik Krallık eSpor Birliği, Birleşik Krallık içinde yer alan eSpor organizasyonlarından geri dönüş alacak ve bu geri dönüşler doğrultusunda oyunculara, oyun geliştiricilerine, yayıncılara ve takımlara en iyi desteği nasıl yapabileceğini kararlaştıracak.