James “2GD” Harding Shangai Major maçlarını sunamayacak.

Teknik problemler ve maç ertelemelerinin yoğun olduğu turnuvada İngilizce sunum yapan 2GD seyircileri yayında tutmaya çalışıyordu.
Reddit ve Twitch‘e düşen haberler doğrultusunda bu kararı Valve‘ın verdiği ortaya çıktı.

2GD’nin attığı tweet şu şekilde;

Shangai Major’a devam edemeyeceğim için çok üzgünüm. Son anda gitmek zorunda kaldım. Birgün tekrar beraber olacağız.”

James “2GD” Harding’in sunum stili izleyicileri eğlendiriyordu. Diğer maç analizcileri ve sunucularla ilgili espriler yapması ve izleyicileri uzun süren maç ertelemelerine rağmen yayında tutması büyük yetenekti. Fakat bu kadar eğlence Valve’a göre “profesyonel” gözükmüyordu.


Shangai Major’un devamında yerine Sheever’ı görüyor olacağız. Diğer katılımcılarda değişme olmadı. James Harding’in yayından kaldırılması konusunda hiçbir şey konuşulmadı.
Zaten ses sorunlarının, maç gecikmelerinin, teknik problemlerin, 60Hz monitörlerin ve bilgisayardaki gecikmelerin baş gösterdiği bu turnuvada bir de favori sunucunun ayrılması izleyicileri öfkelendirdi.
Reddit ve Twitter James’in geri dönmesi gerektiği ve “Perfect World” olarak tabir ettikleri Valve’ın başka bir Major düzenlememesi gerektiği hakkında eleştirilerle dolup taştı.

Paul “ReDeYe” Chaloner da konuya dahil olan isimlerden oldu.

“James’in Major turnuvasını ağırlayacağını öğrendiğime sevinmiştim. Ama onu 2. günde kovmaları bana başka türden bir şov istediklerini düşündürüyor.”
Valve’ın James’i başka bir sunucuyla değiştirmesinin iyi bir seçenek olmadığını ve James ile dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. Sonra tüm hikayenin nereye varacağını ve bir açıklama gelip gelmeyeceğini beklemenin en mantıklısı olduğunu da tweetledi.

James twitter’dan daha fazla birşey yazmacağını ve herşey netleştikten sonra haklı olup olmadığını en yakın zamanda paylaşacağını dile getirerek konuyu eleştirilere kapattı. Bu dramanın devamında söz Valve‘a düşüyor. James’e yapılan haksızlık mı yoksa gerekli bir müdehale mi? Göreceğiz.

 

Önceki İçerikScout SKT’den Ayrılıyor
Sonraki İçerikZone eSports Dota 2 Takımını Duyurdu!
Minik elleriyle Windows 95'te açtığı Urban Chaos adlı oyunla oyun dünyasına giriş yaptı. Play Station'un başından kalkmadı. Tekken serisinin hayranı oldu. Ardından internet kafelerde Age of Empires, Counter Strike 1.5 oynarken buldu kendini. Half Life oynarken hayatı sorguladı. Red Alert, Generals derken kendisini strateji oyunlarının içinde buldu. Tabii ki Sims serilerinin hepsini oynadı. Maid çağırıp sinsi tuzaklar kurdu. Ortaokulda Knight Online oynadı. Sonra MMORPG baş yapıtı WoW'a geçti. Diablo 3, Warcraft derken erkek arkadaşı Dota 2 Beta Key hediye etti. O günden beri Dota 2 oynuyor. Dota 2 kadın takımının kaptanı.