Eski FC Barcelona oyuncusu olan Arjantinli futbolcu Javier Mascherano, Latin Amerika’daki Espor’u geliştirmek adına espor arenasına girdi.

Javier Mascherano, bu amacını gerçekleştirmek için eSports Planet ile ortaklık kurdu. Bu sadece Mascherano, hem futbol içeriğini hem de turnuvalarını geliştirebilecek.

Mascherano’nun açıklaması şöyle: “Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik’teki Espor içeriğinin öneminin farkındayım ama Latin Amerika’nın bu konuda gelişmesi gerekiyor. Bu alanda öncü olabilmemiz için farklı partnerlerle çalışacak bir ajans ile olabilecekler konusunda güvenim sağlam.”

Esports Planet’in CEO’su Robert Borrego‘nun yorumu ise şöyle: “Latin Amerika’daki esporu geliştirmek için Javier ile bir araya gelmekten dolayı oldukça gururlu ve mutluyuz. Espor futbolundaki gelişmeler ve turnuvalar hakkında insanların dikkatini çekmek konusunda oldukça önemli bir role sahip olacak.”

Esports Planet’in yaptığı işler arasında, turnuva düzenleme ve espor ile ilgili genç kitleyi hedefleyen kişilere danışmanlık hizmeti vermek bulunuyor. Ajans Arjantin’de bulunuyor ve zamanla “büyük bir potansiyele sahip olan bölge” olarak tanımladığı Latin Amerika’ya yayılmayı planlıyor.

Mascherano’nun espor ile olan ilişkisi FC Barcelona’nın sektöre girişi ile gerçekleşmişti. Katalan ekip, eFootball.Pro (Kurucu ve Başkanı: Gerard Piqué) ve Konami tarafından düzenlenen yarışmada, uluslararası arenada mücadele edecek.