Galatasaray – Fenerbahçe derbisi yıllardan beri Türk halkının nefesinin tuttuğu bir karşılaşmadır. Futbol sahalarından taşan bu mücadele ruhu etkisini diğer branşlarda da etkili bir şekilde gösteriyor. Bu iki takımın nerede olursa olsun karşı karşıya geldiği bir mücadelenin sıkıcı geçme gibi bir ihtimali yoktur. 2017 ile birlikte bu derbiye başka bir alan eklendi. İki takımda aynı sene içerisinde espora atmaya karar verdiler.

Geçtiğimiz senelerde Beşiktaş bu atılımı yapan takımdı. Hatta dünyada ki ilk espor branşına giren spor kulübü Beşiktaş olmuştu. Peşi sıra Schalke 04, PSG, Philadelphia 76ers, Baskonia gibi farklı branşlarda dünyaca bilinen spor takımlarıda bu sektöre adım atmışlardı. Beşiktaş geçtiğimiz sezon Şampiyonluk Ligi’nden düşmek durumunda kaldı ama Fenerbahçe ve Galatasaray lige dahil olma kararı aldılar. Dün ise Fenerbahçe – Galatasaray derbi ruhu Sihirdar Vadisi’ne taşındı.

Oyunun ilk haritasında mavi tarafta başlayan ekip Galatasaray’dı. Oyun orta safhaya kadar kafa kafaya giderken alınan bazı karar hataları Galatasaray’ın geriye düşmesine sebep oldu. Takım içi uyum sorunlarının göze çarpan Galatasaray’da, hatalı alınmış bir baron kararı ilk maçı Fenerbahçe’ye hediye etti.

Serinin ikinci karşılaşmasına mavi tarafta başlayan Fenerbahçe uzun süre maça ortak olsa da başarılı bir takım savaşının ardından Galatasaray ipleri eline almayı başardı. Üst üste aldığı Baron güçlendirmeleriyle rakibe üstünlük kuran sarı kırmızılı ekip rakibinin üssünü yok etmeyi başardı.

İki takımda taraftarlarına bu derbinin galibiyetini hediye etmek için çok uğraştıysa da kazanan dostluk oldu. Espor taraftarlarının da büyük bir heyecanla izlediği maçı 51.000’in üzerinde kişi canlı yayında takip etti. Kış mevsimi finallerinden önce bu iki takım kozlarını tekrar paylaşacak. Bakalım o maçta espor dalında bu efsanevi derbinin ilk galibiyetini alan takımı görebilecek miyiz?