Kore hükümeti, geçtiğimiz günlerde “oyun firmasının ve Kullanım Şartları’nın izin vermediği” programların herhangi biri tarafından üretilmesini veya dağıtılmasını yasaklayan yasayı onayladı.

Yasaklananlar arasında aimbot, hile programları veya kullanıcıya adaletsiz avantaj sağlayan değişiklikler bulunuyor. Bu yasayla beraber Kore de Japonya’nın izlediği yolu takip ediyor. Tıpkı Japonya gibi, meclisin yasayı geçirme sebebinin Overwatch ve League of Legends gibi yüksek bütçeli eSpor oyunlarındaki hileyi önlemek olduğu biliniyor.

Ancak, Kore Hükümetinin sınırları biraz aştığı düşünülüyor. Riot Games ve Blizzard’ın hilecilere karşı önlemleri ve cezalandırma sistemleri oldukça katı. Blizzard’ın sıfır tolerans politikası ve League of Legends istemcisini kurcalamanın anında yasaklama ile sonlandığı düşünülürse, bu düşünceye hak vermek mümkün. Buna ek olarak da, otoriteler zararsız üçüncü parti uygulamaları da hile yazılımı olarak görebilir. Böyle hatalar olduğunda ise, masum birçok oyuncu oyun oynama hakkını kaybedebilir. Hile yapmak yanlış da olsa, bunun tespiti konusunda oldukça dikkat edilmesi gerektiği bir gerçek.