NRG vs. Echo Fox

Beşinci hafta ikinci güne haftaya iyi başlayan Echo Fox ile haftaya kötü başlayan NRG Esports karşı karşıya geldi. NRG ekibi yaptığı her hamlede sanki Echo Fox’ta Malphite yokmuş gibi davrandı. Tabii bunun faturasını da ağır bir bedelde ödeyerek daha oyunun ilk başlarında Echo Fox üstünlüğü sağladı. Bundan sonraki takım savaşlarında da değişen bir durum olmayınca Echo Fox, baron gücüyle birlikte sabırla tüm koridorların inhibitörlerini aldı ve oyunu kazanmayı bildi. NRG’nin ormancı rolüne yapmış olduğu Evelynn seçimi ise sadece oyun boyunca görünmeden gezmesini sağladı. Bu metada Evelynn seçimini artık pek de göreceğimizi düşünmüyorum.

TSM vs. CLG

İkinci günün ikinci karşılaşmasına geldiğimizde büyük bir maç bizleri karşıladı. TSM-CLG haftanın merakla beklenen maçlarından biriydi. Her ne kadar merakla beklense de CLG ekibi tam anlamıyla hayal kırıklığıydı. CLG öncelikle seçim ekranında kaybetti. Fiora karşısına Ryze alan takımların çoğunun kaybettiğini görmüştük ki CLG’de de istisnalar kaideyi bozmadı. Aynı zamanda CLG’nin saldırı gücü taşıyıcısına Ashe alaraktan neyi planlıyorlardı açıkçası merak ettik. Kalista karşısında nefes alamayan Ashe ve üst koridorda Fiora karşısında Ryze ile birlikte takım olarak hiçbir şey yapamayan CLG, TSM karşısında 5-21 gibi bir skorla haritadan silindi.

Immortals vs. C9

İkinci günün üçüncü karşılaşması da günün bir diğer merakla beklenen karşılaşmasıydı. Immortals ekibini kim durduracak diye kara kara düşünürken, bugün C9’ın bunu başarabileceğini düşünenler, evet yanıldınız. 30 dakikada 44 skor çıkarken bu karşılaşma NA LCS’in bu zamanda en çok skor çıkan maç ünvanını almış olabilir. Şaşırmadığımız bir şekilde oyunun ortalarında oyunu domine eden Reignover, bugün üstüne bir de Nidalee mızraklarıyla can acıttı. IMT Huni, Quinnle her ne kadar iyi performans göstermese de buna ihtiyaç kalmadı çünkü 13-1-8 gibi bir skorla maç çıkaran IMT WildTurtle vardı. Kalista’nın ne kadar güçlü bir şampiyon olduğunu biliyorsunuzdur ama bu çocuk bu şampiyonu oynarken Kalista adeta farklı bir şampiyon haline geliyor. IMT Pobelter ise Luxla birlikte kitle kontrolü sağlarken Braum da takımını çok iyi bir şekilde korudu. Bunların hepsi yaşanırken C9 ekibi ise ölmekle meşguldü.

Liquid vs. Renegades

İkinci günün dördüncü karşılaşmasında Renegades, Team Liquid’e rakip oldu. Bu karşılaşma diğer karşılaşmalardan biraz farklıydı çünkü takım oyunlarından ziyade bireysel yetenekler ön plana çıktı. Team Liquid oyuncuları bugün oynadığı oyunu her maç oynasa belki de zirveye oynarlar. Takımın özellikle alt ve orta koridoru şahane oynadı. Takım olarak 18 skor alan Team Liquidde skora katkılar 16’şar gibi bir sayıyla takımın alt koridorlarından geldi. TL Matt oynadığı thresh oyunuyla izleyenlere seyir zevki yaşattı. Renegades ekibi oyunda sadece 2 skor alabilirken, dakika 32 de TL ekibine mağlup oldular.

Dignitas vs. Impulse

İkinci günün son karşılaşmasında üçer galibiyetleri bulunan Team Dignitas ve Team Impulse karşı karşıya geldi. Bu maç haftanın en çekişmeli karşılaşması oldu. Oyunun bitmesi  45. dakikayı bulurken, Team Impulse takımının alt koridoru genel olarak oyunu domine etti. Oyunun bu denli uzaması Team Dignitas için hiç ama hiç iyi olmadı. Rakip takımın oyun sonlarında güçlenen, kendilerinin ise oyunun erken safhalarında güçlü olan bir kompozisyonu olduğu için DIG ekibi TIP karşısında mağlubiyet alarak bu haftayı galibiyet yüzü görmeden kapatmış oldu.

NAlcs5hafta2

5. Hafta ikinci gün NA LCS maç özetleri